onsdag 12 januari 2011

Recept - Kålrotslåda

RECEPT PÅ KÅLROTSLÅDA

1 kålrot
1/2 dl sirap
1 ägg
2 msk vetemjöl
ströbröd
smör
1/2 dl grädde

Skala och tärna en kålrot i små bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
Pressa dem till mos.
Knäck i ett ägg.
Häll i sirap, grädde och vetemjöl och rör ihop.
Klicka i smeten i två småformar eller en stor form. Bred ut det jämnt och nagga med gaffel. Strö på med ströbröd och avsluta med några klickar smör.
Stoppa in i ugnen på 175 grader.
Grädda i en och en halv timma.

Detta är ett tillbehör till det finska julbordet, och passar alldeles utmärkt med något salt, som t ex skinka eller varför inte, halloumi :-), om man föredrar vegetarisk kost :-).

1 kommentar:

  1. Hej Sari! Tack för receptet. Min flicka (Sara) tycker om kålrotslåda. Hon är gift med en finsk pojke. Nu kan jag bjuda henne på det.
    Trevlig helg önskar weva

    SvaraRadera