torsdag 13 januari 2011

Tack!

Tack för alla fina och erfarenhetsbaserade kommentarer! Det var nog något sådant jag eftersökte :-).
Det är sant det där med att man skall ta det ett steg i taget, komma ihåg att andas och kanske bara bekymra sig för att få ordning på ett mål om dagen.
Jag måste dock lära mig att skynda långsamt, för sann skytt som jag är - har jag alltid bråttom. Alldeles för bråttom :-)!

Jag försöker också att inte tänka bantning, eller att jag skall gå ned så och så många kilo... Även om jag kan bli inspirerad av träningsprogram man ser på tv... Jag menar... folk som går ned 20 kilo på två månader... Jösses ett sånt program de måste följa.. Det är inget för mig.. Även om jag kan förlora mig i drömmen om det ibland...

Mitt mål är att jag skall leva hälsosammare och hitta ett sätt som funkar för mig :-). Jag som älskar rotsaker, rågbröd och potatis, kanske inte skall fokusera på kost som "förbjuder" just dem.

Givetvis har jag stor nytta av mitt sunda förnuft, men jag försöker också läsa på och få in ett nytt tänk i skallen. Det svåra är väl alltid att sovra bland all info och göra det till något eget :-).

Varför jag väljer att börja tänka aktivt på min hälsa just nu, är helt enkelt för att jag i det långa loppet gärna vill orka mera. Jag vill komma ut i naturen, och ta vara på den positiva energi den för med sig. Det gäller bara att ta sig iväg... :-).

Jag leker också med tanken att äta mer vegetarisk kost, helt enkelt för att jag gillar helhetstänket bakom det hela. Djur som far illa, bara för att jag skall bli mätt... Hmmm... Det får mig allt att tänka efter...

Dessutom kan vegetarisk mat vara oerhörd god. Jag tänker främst på linsgryta, falafelbollar (hängmattans vegetariska restaurang rockar...), morotsbiffar, Govindas mat m m. 
Om jag skall försöka med något, så är det nog att laga just indiskt.

Well... Jag får fortsätta experimentera och önska mig själv lycka till. Jag vet att jag kan klara av det, bara jag ser målet tydligt nog. Och att jag kommer att pladdra här på bloggen då och då, kommer nog också att hjälpa mig att hålla målet synligt! För jag vet ju med mig att det kommer att komma tillfällen då jag absolut inte vill tänka som jag tänker idag...

5 kommentarer:

 1. Hej på dig!

  Jag tycker att du har så mycket kloka tankar redan, att det är svårt att ge dig ett konkret råd... Jag har ju gått ner på pulver, för att sedan äta kolhydratsnålt för att hålla vikten, och har funnit att det är den metod som passar mig bäst!

  Stort TACK för utmärkelsen! Skulle vilja blogga den (i min NYA blogg) men måste fixa till bloggen först innan jag kan visa upp den, och jag KAN inte! *morr* Har varken tid eller intresse heller att sitta och filura på hur man ska göra för att få en så snygg blogg som exempelvis din... Knappt att jag bloggar det jag MÅSTE bara för att jag har så svårt för detta...
  Om det finns någon tjänst vi kan byta, så byter jag gärna till mig lite "bloggdesign", för du är så GRYM på det!!

  Stor kram till dig! Så fort jag blir frisk (går på antibiotika nu) kommer jag förbi jobbet ditt, fick skicka gubben häromdagen igen... ;-)

  Bamsekram från Lisa

  SvaraRadera
 2. Skynda långsamt låter som en bra målsättning tycker jag. Jag gör samma resa. År 2011 ska bli året då jag kommer i form igen. Det handlar om att nöta in nya rutiner och förändra gamla vanor. Inte om en quick-fix. Med tiden blir det "nya sättet att leva" roligare och roligare... ;) Ha en toppen helg!

  SvaraRadera
 3. I wish you lots of luck I still have not overcome my weight barriers and I know how much of a struggle it can be, but with your attitude I am sure you will get there. All the best :-)

  SvaraRadera
 4. Du har en väldigt sund inställning till ivet tycker jag det låter som. Jag tycker att du har formulerat kärnan i ditt mål så bra redan. Att ta vara på naturen och den positiva energi den ger och tänka på vad man stoppar i munnen som en helhet i stället. Jag kan ju bara prata för mig själv men jag tror att många har nytta av att prata om det man tänker, så fortsätt babbla du, så svarar vi!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med föregående... Pladdra på och fortsätt ta ett steg i taget. det tjänar du på i det långa loppet. =)

  SvaraRadera