lördag 26 mars 2011

Timpans Distress stain-färger

Här visar Tim Holtz hur man kan ändra färg på dekorband och spetsar m m på ett väldigt enkelt sätt med Distress Stain-flaskorna! Superkul! Det måste jag testa!


Timpan utfärdar dock en varning för rök - well... ånga som släpps ut när man snabbtorkar spetsen med värmepistol... Ingen orsak till oro alltså. Och dessutom går det ju lika bra att låta det självtorka :-).

En av distressprodukternas egenskaper är ju att de behåller sin färg, oavsett hur mycket vatten du adderar. Fired brick blir t ex aldrig lika ljus som Spun sugar... Helt enkelt för att grundfärgen är så pass stark :). Färgäkthet skulle man nog också kunna kalla det :-).

Så testa gärna både metoderna ovan. Färglägg något direkt med dutten, och färglägg något annat genom att först spraya det med vatten och därefter med dutten. Du får helt olika nyanser - med en och samma färg. Och för att liva till det hela - kan du dutta dit en annan färg :-).

...

Här i denna informativa video hittar du mer info om distress stain. Och hoppla hoppla...
Tim Holtz spräcker myten om att förvara dynorna upp och ned!

Jippii! 
Då kan vi ju med gott samvete förvara dem som de skall - igen :-)... även om det kan vara smidigt att ha dem upp och ned i mitt fina genomskinliga plastställ :-).
Kom bara ihåg att jobba in påfyllningsfärgen med en skrapa av något slag - så att den verkligen hamnar där den ska.

I denna video får du en bra genomgång av vad du kan göra med de nya distressprodukterna.
Lycka till!

Och så här ser det ut när jag monterat på färglagda cirklar på korkarna. Nu tror jag att det blir lättare just den färg jag vill ha :-).
Och här kommer mina första försök med distress stain-färgerna :-).OCH LITE INFO OM SCRAP & HOBBY PÅ FACEBOOK...
Och så en liten påminnelse om att det går bra att söka om att bli kompis med mig på Facebook, för att i sin tur bli medlem Scrap & Hobbys grupp :-). Tydligen måste man gå vägen om en kompis som är med hos Scrap & Hobby för att bli medlem :-).
När vi har nått 200 medlemmar, kommer vi att lotta ut ett presentkort på 200 kr. När vi blir 300 medlemmar, lottar vi ut ett presentkort på 300 kr o s v...

2 kommentarer:

 1. Supertrevlig video Sari! Tack för den och tack för inspirationen. Nu MÅSTE jag ju bara investera i distress stains! :) Kram och ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Tack för inspirationen!!
  Du gör underbara videosnuttar!!
  Nu måste man ju bara ha distress stain!
  Kramkram

  SvaraRadera