fredag 28 oktober 2011

ETT VÄLDEKORERAT JULKORT

På Inkidos - nej, förlåt, Papercraft Scandinavias återförsäljarträff fick vi lära oss olika sätt att vika saker och dekorera dem, förutom att arbeta med deras finfina nyheter! Yummy!
Vi fick också knåpa ihop ett kort för egen hand.
Vi fick välja fritt bland nyheterna!
En sån ynnest!

Jag började med dekorationerna. Jag var sugen på att prova på lite kvistar (här har du ett annat alternativ), snurrblommor, vita blommor, bruna rosenknoppar (kolla också in de underbart mörkröda rosenknopparna....), en wellpappstjärna och pärlor på strå. Och lite annat. Ja, just det. En ny julstämpel (26) också.
Ja, ni fattar ju. En sån mängd med dekorationer brukar jag ju inte röra mig med :-).
Och sen valde jag bland papperena. De här fina vintagebilderna finns på ett helt ark med vackra bilder. Mmmm.

Så här blev det:


Jag valde en vit kortbas, och därefter gick jag loss på det bruna notpapperet och några andra neutrala papper.
Jag valde att behålla lite grand av det beige runt "fotot". Och sen ville jag se till att den skulle lyfta från bakgrundspapperet, varför jag valde att ha med en remsa av notpapperet. Notpapperet är också det som är längst ned under mönsterpapperena. Se så fina de där bruna "kott"-blommorna är. Jag kallar dem för kottblommor - för att de är bruna :-).


Spetsen har fått lite brunt bläck på sig.

Jag har limmat dit alla dekorationer med min limpistol. Jag hade med mig en svart batteridriven till träffen. Jag har varit på några sådana här återförsäljarträffar, och det känns ganska bra att ha med sina egna grejor. Det blir smidigare då :-).
Jag klarade mig fint på följande saker: pappersskärare, falsben, sax, penna, linjal, pincett, kantskrapa, tejppistol och limpistol (se till att ha med dig extra batterier).


Kvistbunten tyckte jag ju såg rolig ut... Och det var den också :-).


Jag föll direkt för den här stämpeln, och jag fattade nog inte att den var tvärtom - med texten insjunken - förrän jag provstämplat den en gång. Jag tyckte ändå att det blev bra, så jag stämplade upp den en gång till. På något sätt hade ett hårstrå hamnat på stämpeln, vilket gav den här fräcka effekten... Ett streck från g-bokstaven och över de resterande. En riktigt fräck idé! Det borde man prova fler gånger :-).


Och för att avsluta hela skapelsen, satte jag dit några rhinestones. Blingstenar helt enkelt.

5 kommentarer:

 1. Ett riktigt härligt kort...många fina detaljer
  Ha en bra helg
  Kram Inga

  SvaraRadera
 2. WOW vilket underbart kort
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Så sött kort Sari! Gillar jättemkt!

  SvaraRadera