tisdag 3 april 2012

HJÄLP - MIN AFFIRMATIONSJOURNAL

Äntligen har jag börjat med min så kallade art eller junk journal (konst- eller skräpjournal). Eftersom jag genomgår en kris av något slag just nu, väljer jag att få ut ångesten på papper (ångesten är nog min arvedel...). Det är verkligen en resa att bli arbetslös och att inte tappa bort sig själv i processen att hitta nytt arbete.
Stundvis känns det som att jag krackelerar och har svårt att hålla ihop.Jag har också kommit något viktigt på spåren, och det är just det att jag inte är stark nog när det kommer till kriser. Det känns som om hela min självbild baseras på något från barndomen. Det är därför jag skulle vilja hitta ett eller flera sätt att bygga upp mig själv - känslomässigt. Jag har kompenserat tillräckligt på det tankemässiga planet nu, och det hjälper liksom inte när hela mitt inre skriker efter något annat.Jag kommer att tillåta att min journal kommer att bli som den blir. Ibland blir det glada smålayouter och ibland kan det bli negativa. Jag nästan längtar efter att få visa upp min mörka sida - för det har jag liksom inte vågat tidigare. Jag kommer nog också att ta vara på några av mina drömmar och göra något kul av dem. En dröm är att få åka till England och Skottland.Allt arbete börjar i tanken. Så även känslorna. Så om jag känner mig deppig, borde det ju inte vara svårare än att tänka sig ur situationen. Det är väl där jag behöver hjälp för att hitta strategier att tänka mig ur situationen. Kanske skall jag leta upp någon kognitiv beteendeterapeut eller en samtalskontakt av något slag för att få lite egentid och verkligen sätta mig själv på kartan och sedan segla mot mina mål! Jag vill ju vara kapten över mitt eget skepp!!!

Nog om detta nu. Det var i alla fall bakgrunden till det arbete jag kommer att återkomma till då och då...Här har du länken till den första journalsidan. Jag har lagt upp den på youtube.


Jag tror att jag kommer att kalla verket för en affirmationsjournal, eftersom jag påbörjat den i positiv anda. Ordspråk, citat och uttryck kommer att finnas med i den för att guida mig på vägen.6 kommentarer:

 1. Jag önskar dig lycka till på din resa och ser fram emot de olika alster som dyker upp. Ett lästips på vägen är: Åsa Nilsonnes bok "Vem är det som bestämmer i ditt liv?" Den finns som pocket eller går att låna på biblioteket.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det här kommer att bli spännande att följa. Vet att du kommer ut ur den här tunneln på andra sidan, med nya rika livserfarenheter. Se det som en ny era i ditt liv, med nya möjligheter.
  Kram Zora

  SvaraRadera
 3. Kramar om
  Jag förstår precis hur du känner dig! Två års arbetslös, min mamma (som var en av mina bästa vänner) dog + att jag går med kronisk skada och värk... Det tär! Det är jätte bra att du kan arbeta av dig på pappret. Kämpa på gumman och det kommer ljusning ♥

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk idé du kommer med!
  Den tar jag helt frankt efter för jag krisar så in i hellskotta just nu jag med...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Skickar dig många starka hjärtan och hoppas att allt ska gå din väg. En bra idé med en journal med mörka sidor som absolut måste ut oxå.
  Kram

  SvaraRadera