torsdag 10 maj 2012

LAYOUT MED STEAMPUNKKÄNSLA

Att jag fallit som en fura för steampunktemat är ju ingen nyhet. Och att jag fick lära mig att jobba med utstansade kugghjul på Uddevalla Scrap Event är jag ju evigt tacksam för. Tack, Marie, som hade en underbar kurs i detta ämne!!!

Här har jag härmat idén lite grand och fortsatt dekorera med samma känsla.
Utmaningen som Vilda Stamps bjöd på (på Milo och Annas träff i Trollhättan), omfattades av att man skulle scrappa i blått, grått och brunt, därav färgkombon... (det där med grått var jag länge osäker på... jag har ju inte direkt några saker i grått... Men så såg jag chipboard-figurerna som jag hade med mig...)


Jag har använt mig av utstansade kugghjul. Alla kommer de från Tim Holtz olika kugghjulsstansmallar (ett set med tre större och ett set med magnetfästande två mindre). Kugghjul rockar hela min värld, skall jag säga er, gott folk!


Den orange-rosa kugghjulet har jag målat med metall-akrylfärg från Lumiere. Den stora bruna därunder har jag målat med annan nyans av metallakrylfärg. När det väl torkat, har jag stämplat med en textstämpel på den, med Jet Black Archival ink.
Det helbruna kugghjulet med ett hål i mitten har jag färgat med Coffee Archival ink och därefter stämplat med textstämpel. Den lilla svarta och den vita är som de är. Jag har också låtit ett kugghjul vara som det är - i sin råa chipboardform, och därefter stämplat med skrivmaskins-text från Technique Tuesday. Och wellpapp-kugghjulet har jag dragit i coffee-dynan för att få färg på förhöjningarna.

Den fina hörnstämpeln i höger nederhörn är en stämpel som jag har i flera storlekar. Den här kommer från ett stort stämpelset från Fancy Pants (men en annan kommer från BoBunny). Jag har stämplat det med vit akrylfärg. Jag hade en stor stamp press från Fiskars med mig, och det är jag glad för. Jag tycker att det är väldigt behändigt att jobba med den typ av verktyg!



Jag har också stämplat upp en klocka från ett av Tim Holtz många stämpelset (going somewhere). Jag måste medge att jag tycker väldigt mycket om att använda uppstämplade motiv som dekorationer. Det blir billigt i längden - om man använder dem mycket, menar jag :-).
Just det... under klockan syns också ett annat kugghjul, som jag torrembossat med något texturkuvert, antar jag. Sen har jag dragit över det med coffee-dynan.



Jag har sprayat bakgrunden med både blått och svart.
Jag har använt mig av underbara bokstavsstickers för att hålla mig till färgtemat. Men jag kunde ju inte låta bli att lägga in lite, lite orange också :-), nu när jag ändå hade bokstavsstickers i samma storlek och allt :-).
Här ser du också att jag målat med vit akrylfärg på fotot - bara för att ge det en ram.


A moment lasts but a second. The memory will last forever.
Jag tyckte att texten var så himla fin. Jag tror att den kommer från ett set från Crafty Secrets (story of me), med en pojke som sitter på en hög böcker och läser en bok...



Och här ser du en underbar biljettstämpel från Whimsy Stamps. Each memory we keep with care creates future happiness that we can someday share. (varje minne vi behåller med omsorg skapar framtida lycka som vi tillsammans kan dela en dag)

Jag har också stämplat årtalet 2010 med de underbara skrivmaskinstangent-stämplarna (just my type) från Techinique Tuesday. Sen har jag stansat ut dem med en halvtums cirkelstans från EK Success.

Därtill har jag strösslat hela layouten med metall-kugghjul (sprocket gears). Jag kände att det var dags att gå "all in" nu. Jag har sparat på dem länge nog.
Därtill ser du att jag också vävt in en bit snöre för att skapa ett rustikt utseende.

Några gem, säkerhetsnålar och skruvbrads gör hela layouten komplett.


Jag kan verkligen rekommendera att göra ett eller flera alster med detta tema :-).

Och faktum är att jag vann utmaningen med den här layouten. Eftersom den röstades fram, blev jag extra glad. Det var ju ett fantastiskt sätt att börja pysselhelgen på :-).

5 kommentarer:

 1. Vad läckert och vilka sköna detaljer. Ja! Du gör så fina grejer. Och va kul att Scrap & Hobby lever kvar och nu blir det ju lite närmare för en.....bra bra.
  Ha en skön dag.
  Kram atti.

  SvaraRadera
 2. Snygg LO!
  Många fina och tuffa
  detaljer att titta på.
  Grattis till vinsten.

  Tack för all inspiration
  du ger i din blogg,
  jag kikar ofta in hit :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. ÅHHHH WOW!!! Så snygg!!! Den är himla fräck den här layouten och jag bara tokgillar den!!

  SvaraRadera
 4. Stunning layout! Love the background and all the embellishments. Thanx for sharing!

  KimMJ
  bast830@comcast.net

  SvaraRadera