tisdag 25 juni 2013

GRUPP FÖR SPECIALVIKTA KORT PÅ FACEBOOK

Nu finns det en grupp för specialvikta kort (special card folds) på Facebook. Sök dig dit, om du vill få ditt lystmäte kring kort med roliga vikningar :-).

Jag hittade en ny stjärna...
Beccys Place. Där verkar det finnas gott om instruktioner till specialvikta kort.

måndag 24 juni 2013

TWO SLIDER CARD - DOUBLE SLIDER CARD - GLIDKORT

Här är en ny version av dubbelglidkortet...
Jag har använt mig av stämplar från Vilda Stamps för att få till det på nytt, med sjö-/fiskartema :-).fredag 21 juni 2013

LISEBERG-LAYOUT MED NEDKRYMPT KLIPPDOCKESTÄMPEL FRÅN VILDA STAMPS

Jag deltog i en utmaning som handlade om att arbeta med scrapsaker man inte tycker är så himla roliga... Alla skulle ta med tre saker - och sen skulle vi välja tre saker vardera utav dem. Jag valde tre blå papper, några filtfigurer och en plast-datum-journalcirkel.


Jag tog fram ett foto på Liserbergs berg- och dalbana samt en utstansad picture wheel (Timpans stansmall).


Jag började med att limma fast några av de s k tråk-papperena - blandat med ett favoritpapper från min egen hög. Jag stansade också kanter med Martha Stewarts Doily Lace-kantans och EK Success kollegieblock-stansmall (binding edge).


Här ser du den färdiga layouten, med både snöre, bokstavsstickers, orange gem och kugghjuls-krympisfigur :). Snöret skall symbolisera rörelse och ge en "röd tråd" genom layouten :-).
 

Här ser du krympplastfiguren både före och efter att jag krympt de två delarna... Jag har färglagt med Copicpennor.Färgglada gem kan komma till pass, både som dekoration och snör-fäste...


Jag fick ta en tovad boll från en av träffdeltagarna, Sylvia, som jag delade mitt itu, för att få den att passa med det tealfärgade prickpapperet.


Jag sprayade också med någon blå sprayfärg från Dylusionsserien.


Kolla in den söta brandgula filtstjärnan :).


Jag hittade också en liten filtprick som passade så pricken över bokstaven å.


Här ser du en närbild på krymp-provdockan från Vilda Stamps, en nyhet för sommaren 2013.


Och här ser du Timpans största kugghjul nedkrympt till en söt orange dito. 


tisdag 18 juni 2013

FALSK METALL-TAGS PÅ BESTÄLLNING :-)

Ibland är det riktigt kul att pyssla. Den här gången fick jag en förfrågan om jag inte kunde göra några enkla falsk metall-tags (faux metal) till en tjej.
Sagt och gjort..

Jag gjorde tre olika:
Jag blandade både tapetserings-spackel-tejp och punchinella i bakgrunden och fortsatte sen med olika sorters gem och utstansade figurer. En knapp följde också med.
Jag använde mig av spillbokstäver jag hade i en påse. Ett W fick bli ett M, och ett V fick bli ett slarvigt A :-). Jag har stansat ut bokstäverna med Tim Holtz underbara tjocka långa stansmall vid namn Block Talk.
Kugghjulet är också "Timpans". En av tre storlekar i en och samma stansmall (gadget gears).


Sen satte jag på aluminiumtejpen.


Så här ser det ut när jag gnuggat med bara fingret...
Och här har jag gnuggat med styluspennor.


Tag nummer två - bara gem... Jag älskar gem!Nummer tre - med torrembossad bakgrund. Här finner du en massa sköna torrembossingfoldrar.


Här är alla tre - utan färg. 


Och här har de alla fått olika mycket svart akrylfärg på sig, som jag dragit eller duttat på med en bit kökssvamp.
Man kan givetvis också börja med en helt annan färg i bakgrunden... Guld, vit, grön, blå... Bara bristen på fantasi sätter gränsen :-).

Sen har jag gnuggat på inka gold skimmerpasta. Här ser du hur det ser ut med olika färgsammanställningar.


Grönt, blått och guld...


Bara guld...


Några breda stråk rosa... Det tyckte jag mycket om :-)!


Och sen är det ju bara till att fortsätta dekorera med blommor, utstansade figurer (swirlar, kugghjul o s v) och kanske också något stämpelmotiv :-).
Jag tänker mig att det skulle kunna vara riktigt fint med Vildas klippdocks-stämplar på en sån här bakgrund :-).

fredag 14 juni 2013

SCHACK-LAYOUT MED KRYMPPLASTFIGURER OCH MORS DAG-TEMA

Den här gången ändrade jag tema i 52-veckors-smash-utmaningen (på Facebook). Jag frångick min hobby till förmån för mors dag.
Jag hittade ett foto där min mamma och hennes tvillingbror, bosatt i Finland, satt och spelade schack hemma hos henne, samma år som hon skulle dö. Jag tyckte att det kunde vara ett käckt sätt att inviga Magnolias schackpjässtämpel, samtidigt som jag skulle testa att skriva ordet schack med krympplastfigurer.

Jag lät layouten vara enkel, helt enkelt för att jag följde en skiss som var enkel :-).
Just nu ser du inte schack-ordet så tydligt...Det här är alstret för vecka 21.


Här är det morbror Matti som gör sitt drag.
En bit vit spets lyfter fram kraftpapperet och även den röda utstansade doily lace-kanten


Lite röd-mönstrad washitape här och där piggar upp, tycker jag :-). Jag har satt dit tre korsnitar med min Tiny Attacher.


 Här ser du krympplastbokstäverna lite bättre :-).


Det är inte alltid lätt att få bokstäverna att se ut som man vill. I det här fallet fick jag ta hjälp av negativet till bokstaven H för att lyckas :-).
Jag har stämplat med en bakgrundsstämpel från Tim Holtz på plasten innan jag krympt det. För att få färgen att fästa på plasten, har jag stämplat med svart staz-on-dyna.

 

Här ser du mer washi tape.


Här är Magnolias fina schackpjässtämpel.
Du ser också att jag stansat ut en kant på kraft-papperet, med Ek Success block-stämpel (binding edge). 

torsdag 13 juni 2013

TILL SALU PÅ FACEBOOK

Hejsan!
Jag vill bara tipsa om att jag börjat den årliga sommarrensningen, genom att lägga upp stämplar, stansar m m på facebook, både i min egen grupp (som nu är offentlig) och i två andra till salu-grupper: Scrapsaker säljes och Bara stämplar och tillbehör...

Om du är sugen på att kolla vad som finns att fynda, kan du söka upp mig där. Om du inte får upp mapparna med saker, kan du bli kompis med mig, så tror jag nog att det löser sig den vägen :-).

fredag 7 juni 2013

KORT MED PLATS FÖR PRESENTKORT, PENGAR, FOTO ELLER ANNAT

Det här är ett trevligt kort att göra och ge bort. Troligtvis är det också ett trevligt kort att få :-).

Jag kallar det för presentkortskort, men man också använda det som bröllopsinbjudankort, grattiskort, studenten- eller konfirmationskort eller något helt annat.


 

Jag har använt mig av följande stansar och stansmallar: 
Doily lace - Martha Stewart (den svarta vågkanten med små hål i)
Vintage market - Tim Holtz/Sizzix (bostad-ordet)
Caged bird - Tim Holtz/Sizzix (fågel och fågelbur)

onsdag 5 juni 2013

FALSK METALLTAG MED VILDAS PROVDOCKESTÄMPEL

Hejsan!
Idag blir det ett falsk metall-alster som jag bjuder på :-).
Jag har satt aluminiumtejp på ett vanligt papper och sedan manglat fram det genom en texturfolder (torrembossing). Därefter har jag målat det lite slarvigt med svart akrylfärg
Jag har använt Tim Holtz olika texturfoldrar: Diamond plate/riveted metal och en annan med resetema.


Jag har också jobbat in olika färger av inka golds skimmerpastor, bl a blå och gammelsilver.


Jag stansade ut en bit med Tim Holtz steampunk-stansmall (med kugghjul). Därefter har jag sprayat det med silverspray. Jag har också använt mig av två andra utstansade kugghjul från Gadget Gears (Timpan). Den ena är torrembossad med samma embossingfolder som bakgrundspapperet. Den andra är stämplad med någon bakgrundsstämpel.


Här ser du hela alstret, med klippdockestämpelmotiv och allt. Jag har färglagt henne med copicpennor. Jag fick några söta små stjärnknappar som Sylvia gjort av cernitlera.
Klippdockan är en ny stämpel som Vilda Stamps släppt i början av juni.


För att ge flickan något att stå på, gjorde jag en tilltrasslad "yta" av något slags flerfärgat garn och snöre.


Jag satte dit en bit nedkrympt plast, med ordet artist, som jag färglagt med både silver- och guldfärgad samt vit penna. Du ser också ett litet svart krympplastkugghjul...Det som är riktigt käckt med Vildas provdocke-kit är ju att de faktiskt får två olika "outfits" att välja bland. Antingen en till lite finare - festligare tillfällen, som t ex bröllop m m, och ett set för lite mer vardagliga dito...


 Kolla in cernitlera-stjärnorna... Det är ju något jag måste börja göra :-).


 Sen kom jag på att det nog kunde vara käckt att ha ett uttryck, och i det här fallet fick det bli It's the little things that matter most. Jag har sprayat papperet med både blå spray och silverspray och sedan smutsat ned det med en svart stämpeldyna.


PROJECT LIFE 1

Även jag har charmats av tanken på att scrappa enkelt, med Project life. Tanken är att man, med hjälp av specialdesignade plastfickor, foton i olika storlekar, några käcka journalkort och platta dekorationer, tillsammans med penna och skraltig handstil skall kunna scrappa på ett enkelt sätt.
Det finns album till dessa flerficks-plastfickor och en massa annat smått och gott att ta till, när inspirationen tryter.

Jag valde dock att prova på det hela genom att göra det på mitt sätt, med det jag redan hade här hemma :-). Jag har gott om A4-stora pärmar, plastfickor m m. Min Canon Selphy CP900 kan skriva ut foton i massor av olika storlekar, så där bör jag kunna känna mig trygg :-). Handstilen är ju som den är, så det får bli bra med det :-).

Jag valde också att ta tag i alla dessa fotografihögar jag har i små plastbackar och hurtslådor - för att organisera mitt liv på något sätt. Vi får väl se hur länge jag tycker att det här är kul.
Fördelen är givetvis att man gör allt Project Life-scrappande i sin egen takt. Det finns egentligen inga måsten eller regler. Huvudsaken är väl att man gör det för sig själv och att man har kul när man gör det :-).

Det går givetvis fint att krångla till pysslandet, genom att använda sig av fräcka stämpelmotiv (jag tänker på mina stämplar från både Vilda Stamps, The Greeting Farm, Kenny K, Tim Holtz och andra företag).

Med tanke på att jag börjat promenera mera regelbundet och att jag även skrivit ut några växt-foton, var det läge att börja med ett sådant upplägg.
Jag stoppar mina A4-sidor i plastfickor i en A4-pärm, och så är det inte mer med det :-). Det kan hända att jag kommer att variera mig med fotofickor eller samlarbilds-fickor, om jag skulle känna för det :-).
Om jag skall dekorera eller namna pärmen, tror jag att jag gör det senare, så att jag inte sliter för mycket på de uppstickande dekorationerna under processens gång.

...

Jag råkade tappa en stor droppe vit akrylfärg på det svarta papperet. Jag valde att dra på färg på fotonas kanter med en bit kökssvamp, för att få fotona att lyfta fint från bakgrunden :-).
Och sen drog jag ut resten av färgen på hela papperet, för att slippa slänga bort det :-).
Sen lekte jag lite med hur fotona skulle få plats på sidan. Det visade sig att jag hade såpass många foton, att jag ville sprida ut dem på två sidor. På något magiskt sätt hade alla färgfoton hamnat på det ena papperet, så det var ju bara till att följa tråden och lägga de svartvita fotona på ett annat. Den här gången sprayade jag med Dylusions vita spray över papperet.

Jag valde att spegelvända ordningen på fotona och sätta dit en remsa orange mönsterpapper (spillbit) på vardera sida, som jag sprayade med vit dylusions-spray (white linen), för att tona ned intensiteten i färgen.


Jag tyckte så pass mycket om effekten av det vita mot det svarta, så jag lät sidan vara enkel...Jag datummärkte händelsen med en smash-datum-stämpel.


Här ser du den vita akrylfärgen längs kanterna...Och här ser du svamp-dragen i vit akrylfärg.


 Sen kom jag på att jag gott och väl kunde dekorera sidorna lite till...


Jag kom på att jag köpt färdiga bårder - i det här fallet vimpel-bård - som ju gick i orange. det var ju bara till att bryta av en liten bit och sätta dit :-).


Jag hittade också rester från Timpans fina vintage-etiketter, som jag använde under och över fotona för att tala om vad fotona avbildar.


Och som sagt, handstilen är vad den är :-). Martha Stewart har fina pennor att skriva med.
Och som med så mycket annat i mitt liv, så är det bra att den lilla snigeln påminner mig om att ta det lite lugnt, med både promenader, nya projekt och kritiskt tänkande kring mig själv :-).