fredag 27 september 2013

KOLLAGESTÄMPLINGSLAYOUT MED PRIMADOCK-STÄMPEL

Tingtura Design hade en utmaning på Orustscrappen, och den gick ut på att man inte fick använda sig av mönsterpapper. Detta fick mig att stämpla, stämpla och stämpla...

Jag började dock med att spraya en bakgrund med ljusa sprayfärger (distress ink).
Dockstämpeln Doll with ruffle dress kommer från Prima Marketing.


Sen har jag använt mig av stämplar från KaiserCraft, Tim Holtz, Prima Marketing, Dylusions m fl.
Jag har sprayat ett papper med två olika färgblandningar - grönt och blått... Och sen stämplat upp delar av dockstämpeln på den, för att få fram en färgglad klänning.
Jag har också sprayat en bit pompomband med blå spray, för att skräddarsy den till det här alstret.


Parfymflaske-stämpel från KaiserCraft.
Cherish-kollagestämpel från KaiserCraft.

Flickans hår är färglagt med distresspennor.


Washi tape-stämpeln kommer från Decorative tape pieces från KaiserCraft.
Det gör även imaginestämpeln i bakgrunden.


Bårdstämpeln från Miss Match-KaiserCraft
Textstämpeln Being happy doesn't mean everything is perfect, it means you decide to see beyond the imperfections kommer från Dylusions.


torsdag 26 september 2013

JAG VANN PÅ LILJATRÄFFEN :-)!!! VINTAGEKORT

ÅÅÅh, vad kul...
Jag vann den sista utmaningen - "helgens bästa"... ÅÅÅh....

Alla fick välja ett alster de gjort under helgen, som de inte vunnit något med, och sedan vara med om en tävling efter träffen.

Nu är det klart. Jag blev en av tre härliga vinnare :-). (De underbara fjärilarna har jag stansat fram med stansmallar från Cheery Lynn :-). )

Tack för det, fruarna Lilja :-)!

Följ gärna länken och kolla in Ida Streifferts underbara konstnärshatt... 2 die 4!!!

måndag 23 september 2013

EN KRANS AV PAPPERSKONER

Här ser du en video där jag lekt med kvadrater - som jag sedan gjort till koner - och limmat på en cirkel - för att skapa en liten krans.

Stämpeln som sitter i mitten är något jag designat åt Vilda Stamps.

HANDLEDNING TILL ENKELT SIDOSTEGSKORT

Om du vill göra ett sidotrappstegskort utan specifika mått, kan detta vara till hjälp:

HANDLEDNING TILL MINIALBUM MED PIANOBINDNING

Här är en handledning till ett minialbum med s k pianobindning...

Tänk på att det här kan vara ett käckt sätt att göra större album också... Det enda som begränsar dig och mig är storleken på papper... Så om vi hittar ett sätt att biga A3-papper, kan vi ju få album för nästan A4-stora layouter :-).

MINIALBUM MED S K PIANOBINDNING DEL 2

Nu har jag kommit en bit på väg med mitt piano-gångjärnsalbum... Well... Det är lite svårt att veta vad man skall kalla det... Kanske skall jag kalla det för minialbum med snörbindning :-).

Här är framsidan, som jag dekorerat med både wellpapp, svart spets, bruna rosor, en härlig hudfärgad tygros, en utstansad luftballong, ett masknings-sprayat utstansat papper och en härlig biljettstansmall med Vilda Stamps stämpel: Inte förrän du provar dina vingar, vet du hur långt du kan flyga. Javisst ja... Det finns ju ett utstansat hönsnät (Cheery Lynn) också i bakgrunden :-).Här ser du blommorna... Du ser också att jag stämplat texten två gånger och gjort olika bakgrunder för det. Jag har sedan klippt ut två ord och limmat på - så att de sticker upp lite grann från bakgrunden.


Här är den första insidan. Det är ju som så, att några av sidorna har lite utrymme mellan sig, medan andra har mer. De som har mer, tillåter givetvis att man dekorerar med lite tjockare dekorationer. Den här gången har jag gjort ett s k kollage-alster - på lite mindre papper än vad jag brukar. Jag raddar upp alla stämplar nedan. Jag har färgat in kanterna med både svart färg från VersaFine-dynan och Tim Holtz distress paint-flaska (broken china). Det lustiga är, att jag även splattat med just Broken China-färgen - fast med stain-flaskan - och det blev en väldig skillnad på färgerna...söndag 22 september 2013

fredag 20 september 2013

HAVSTEMA-TAVELBOK DEL 1 AV 4

Jag har gjort en lite annorlunda sak av två canvasdukar...

Jag valde att göra det med havstema denna gång, så det kommer att bli en följetång på fyra delar du kan ta del av...

Bakgrunden är sprayad med Antique Linen och Scattered straw.
De blå siffrorna - en KaiserCraftstämpel (Numbers) - representerar både himmel och hav :-).


Sen har jag stämplat med olika mönsterstämplar från bl a Tim Holtz och BoBunny (stained textures). Jag har stämplat med Archival ink-dynor, för att inte låta bläcket blöda, när det kommer i kontakt med vatten.


Här är en fin segelbåtstämpel från Glitz Design.Cirkelsplattstämpeln kommer från Bo Bunny.onsdag 18 september 2013

JAG HAR DESIGNAT STÄMPLAR ÅT VILDA STAMPS

Det här är ju inte klokt! Tänk att de gillade det jag gjorde... Tjohooo!!!!

Här är mina första stämplar "in action"...


v752 stora och små PL-texterv751 svenska grattistexterv750 svenska jultexter


fredag 13 september 2013

BLÅ STUNDER AV LYCKA - LIFTAD MIXED MEDIA-LAYOUT

Ibland behöver jag leta efter inspiration för att komma igång. Den här gången har jag hittat inspirationen på Pintrest, och det är en tjej vid namn Georgia Heald som gjort alstret.

Jag känner att jag börjar dra mig mer och mer åt den blå färgskalan. Jag har ju alltid gillat varma och höstiga färger; orange, rött och gul, lite höstaktiga, men på något sätt lockar den blå färgen mig, mer och mer. Så även i detta alster. Den blå färgen ger en viss känsla av lycka, lugn och harmoni. Jag har börjat med att älska petroleumfärgen, den lite mustigare blå nyansen.

Jag gillade kompositionen i layouten. Jag gillade också det faktum att man fokuserat motivet på högersidan. Jag är ju en person som oftast väljer vänstersidan som huvudpunkt.
VARNING UTFÄRDAS, för ett inlägg med många bilder :-)!
För den som inte orkar ta hela "turen", kommer här en slutbild...

...

Jag började med att täcka en bit kraftpapper med beige-mönstrade spillbitar. Jag ville skapa struktur och något oväntat i bakgrunden. Sedan målade jag över det med vit gesso, för att tona ned det hela.
Därefter var det dags att använda sig av olika tissue- och washi-tejp-rullar :-). Jag har ju en tendens att samla på mig sådana då och då.

Jag valde Tim Holtz Tissue-tejp-rullar först, då de har fräna texter som motiv.


Sen fortsatte jag med andra svartvita mönster... Jag limmade också fast en utstansad blåprickig remsa.


Här ser du mönstret jag fått fram med EK Success-stansen Binding edge (det finns en stans med runda hål också). Jag letade fram lite tapet-väv-tejp också, för att ge alstret lite mer struktur.


Jag blandar Timpans papperstejper hej vilt...


För att tona ned dem lite grann, sprayar jag med den vita Dylusions-sprayen White Linen. Till en början ser det ut som att färgen inte kommer att torka in över tejpen - men med hjälp av en embossingfön (Heat it Craft tool från Ranger) så går det bra :-).


Jag gillar det stökiga utseendet den sprayade färgen ger.


Sen kom jag på att det kunde vara skoj att splatta lite med något blått. Jag har använt Tim Holtz Faded Jeans Stain-flaska.


Jag sprayar lite mer, och tycker att effekten blir rätt fräck, när sprayfärgen landar på några av fåglarna på washi-tejpen...För att bryta av allt det vita,  vill jag använda mig av en utstansad view master-snurra (Tim Holtz Picture Wheel). Jag har stansat ut den i svart papper, men pimpat till den lite grann med silver- eller platinafärgad inka gold-skimmerpasta.
Jag hittade också ett utstansat kugghjul (Tim Holtz Gadget Gears), som jag torrembossat med ett s k torrembossingkuvert från Tim Holtz (Bubble & Honeycomb set). Jag sprayade den blå, med egengjord spray (Faded jeans distress reinker). Även den är pimpad med inka gold-skimmerpasta. Tänk på att Timpan har en suverän färgpalett med ljusa färger för t ex vintage-bakgrunds-sprayande... Köp ett gäng mister-flaskor och blanda olika distress reinker-färger med vatten...


Nu har jag börjat leka med själva huvudattraktionen... Jag hittade en lite större etikett-bricka, som ett fint uttryck (Remember that something incredibly wonderful is always possible) fick plats i. Jag hade också en vit fågel från Prima (s k resin treasure), som jag ville få användning för. Du ser också en spiral-snurra från Prima under etikett-brickan.


För att ge den blå färgen en komplementfärg, valde jag några utstansade kopparfärgade kugghjul. Dessa kugghjul har jag stansat fram med hjälp av stansmallarna från Xcut (cogs). Jag har målat kugghjulen med svart och kopparfärgad akrylfärg.


Här ser du tre stycken genomskinliga klisterbubblor. Även de kommer från Prima.


Här har jag droppat dit några svarta och blå fläckar, bara för att ge lite mer liv åt bakgrunden.


Här är en bild från nästa dags petande, då jag trodde mig vara klar :-)... 
Jag har använt stämplar från Vilda Stamps för att stöka till bakgrunden lite mer. Scrap & Mixed media-kit 1 (v741) samt en kugghjulsstämpel (v467), förutom Life is a journey-texten från inch-kitet (v720).
Jag har dekorerat med både knappar, metall-ringar och gem...
Jag hittade också jättestora genomskinliga "droppar".
En bit svart pärlplastband med rhinestones fick också följa med som en liten dekoration...
Och här har du en närbild på det göttigaste... :-).

Och här är några slutbilder, med tre ordstickers från Tim Holtz.


Det är viktigare att ge - istället för att bara förvänta sig att man skall få...


Och det är roligt att inspirera, för att dela med sig av sig själv...


Och det är nödvändigt att resa, för att lära känna sig själv och utvecklas på kuppen...

Blå stunder av lycka, skulle jag vilja kalla denna affirmations-layout. Det ger mig oerhört mycket glädje att kunna lära mig - genom att "resa" samt lära ut och inspirera. Det blir på något sätt full cirkel för min del :-).

Jag vill med detta inlägg tacka för mitt sommaruppdrag hos Art for myself. Det var en rolig process att jobba med mixed media-alster :-). Tack, Siri!

onsdag 11 september 2013

SIDE STEP CARD - SIDO-TRAPPKORT

Specialvikta kort har alltid legat mig varmt om hjärtat. '

Här är en rolig vikning, som jag tror att många av er redan hunnit bekanta sig med, sidostegskortet (sido-trappkortet).

Jag har använt mig av stämplar från Vilda stamps, lista nedan.2 filmremsor v709
kamerastrip v653
inch-kitet v720
stilig herre v702måndag 9 september 2013

MIXED MEDIA-CANVAS MED FJÄRILAR

Jag har gjort en fjärilstavla med mixed media-teknik.
Jag har använt mig av punchinella, utstansade fjärilar i mossgummi (bl a en dubbelstans från Quickuts (den med nål)), utstansade bokstäver (Block Talk (Sizzix/Tim Holtz)), svart och vit akrylfärg, sprayfärger (blå och gröna nyanser ur distress ink-serien och den vita färgen från Dylusions (White linen)), inka gold, blommor (rosa rosorelfenbensvita rosor) och svart spets från Wild Orchid Crafts och stämplar från Vilda Stamps (lär dig livets stora gåta - att älska, glömma och förlåta (v326) samt en liten fjäril (från stämpeln time flies v474).

Här ser du hur både sprayfärger, akrylfärger och inka gold samsas...


Jag har stämplat med versafinedynan, direkt på det akrylfärgsmålade underlaget.


Här ser du lite mer av filmen:

TVÅ STYCKEN GRATTISKORT MED STAFFLIFUNKTION

Jag har torrembossat två oblekta papper med Tim Holtz Book covers-textur-kuvert. Därefter har jag jobbat in olika bruna nyanser med Timpans distressfärger; Pumice stone, Vintage photo och Gathered Twings.

Därefter splattade jag spill-märken med Worn Lipstick - distress stain-färg.
Du ser att det är skillnad i färgåtergivnignen på splattarna, och det beror på att papperena är olika. Det ena papperet verkar suga åt sig mer av färgen...


Här har jag använt mig av två stycken stämplar från Vilda Stamps: Man blir aldrig gammal, bara äldre (v479) och ett regelrätt snirkel-Grattis (v597).


För att göra korten lite mer födelsedagsaktiga, stansade jag ut siffrorna 41 och 45 med hjälp av Timpans stora härliga bokstavs- och sifferstansmall Block Talk. Den är dyr, men jag lovar dig... Den är värd varenda krona... Den är ju som TRE vanliga tjocka stansmallar... :-).
Jag har målat siffrorna med Black soot Stain-färg och duttat på lite rosa inka gold-skimmerpasta.


För att ge en bättre ram runt "boksidorna", har jag dragit runt black soot längs kanterna. Jag drog lite slarvigt - för att få lite stökigare känsla över det hela.
VARNING utfärdas dock för just black soot... Man blir smutsig om händerna... så se upp med vad du tar i därefter... Förutsatt att du inte vill ha en grunge-look på de andra sakerna... För då är det perfekt :-).


Här har jag monterat en gammal boksida på svart kartong och sedan skurit och rivit till en turkosblå wellpappbit. Den är också nedsmutsad med svart bläck, för att få den att flyta in bättre med helheten.


Jag stansade ut två stycken staffli-funktions-bitar (small easel - Tim Holtz), för att kunna göra mina kort till "tavlor" som kan stå av sig själv... Jag stansade ut dem i 300-grams akvarellpapper, helt enkelt för att det ger bäst stadga. Eftersom jag inte har något svart sådant papper, målade jag dem svarta med akrylfärg.


Här ser du hur bra de funkar :-).


Givetvis måste de pyntas med både blommor och kugghjul :-). Blommorna kommer från Wild Orchid Crafts: 2-tone choc Brown open roses - MKX-033, Burnt umber open roses MKX-275, Pink mist trellis roses MKX-273.
Kugghjulen är utstansade med Timpans gadget gears och mini gears. De är målade med svart färg och pimpade med guldfärgad inka gold-skimmerpasta.
Du ser också "tabbarna" - flikarna - jag satt på tagsen (etiketterna) - för att lättare dra ut det hemliga budskapet :-).Här är det hemliga budskapet, som numera också är en stämpel som du kan köpa hos Vilda Stamps (v751). Den rosa splatten får du göra själv :).