fredag 27 september 2013

KOLLAGESTÄMPLINGSLAYOUT MED PRIMADOCK-STÄMPEL

Tingtura Design hade en utmaning på Orustscrappen, och den gick ut på att man inte fick använda sig av mönsterpapper. Detta fick mig att stämpla, stämpla och stämpla...

Jag började dock med att spraya en bakgrund med ljusa sprayfärger (distress ink).
Dockstämpeln Doll with ruffle dress kommer från Prima Marketing.


Sen har jag använt mig av stämplar från KaiserCraft, Tim Holtz, Prima Marketing, Dylusions m fl.
Jag har sprayat ett papper med två olika färgblandningar - grönt och blått... Och sen stämplat upp delar av dockstämpeln på den, för att få fram en färgglad klänning.
Jag har också sprayat en bit pompomband med blå spray, för att skräddarsy den till det här alstret.


Parfymflaske-stämpel från KaiserCraft.
Cherish-kollagestämpel från KaiserCraft.

Flickans hår är färglagt med distresspennor.


Washi tape-stämpeln kommer från Decorative tape pieces från KaiserCraft.
Det gör även imaginestämpeln i bakgrunden.


Bårdstämpeln från Miss Match-KaiserCraft
Textstämpeln Being happy doesn't mean everything is perfect, it means you decide to see beyond the imperfections kommer från Dylusions.


torsdag 26 september 2013

JAG VANN PÅ LILJATRÄFFEN :-)!!! VINTAGEKORT

ÅÅÅh, vad kul...
Jag vann den sista utmaningen - "helgens bästa"... ÅÅÅh....

Alla fick välja ett alster de gjort under helgen, som de inte vunnit något med, och sedan vara med om en tävling efter träffen.

Nu är det klart. Jag blev en av tre härliga vinnare :-). (De underbara fjärilarna har jag stansat fram med stansmallar från Cheery Lynn :-). )

Tack för det, fruarna Lilja :-)!

Följ gärna länken och kolla in Ida Streifferts underbara konstnärshatt... 2 die 4!!!

måndag 23 september 2013

HANDLEDNING TILL ENKELT SIDOSTEGSKORT

Om du vill göra ett sidotrappstegskort utan specifika mått, kan detta vara till hjälp:

HANDLEDNING TILL MINIALBUM MED PIANOBINDNING

Här är en handledning till ett minialbum med s k pianobindning...

Tänk på att det här kan vara ett käckt sätt att göra större album också... Det enda som begränsar dig och mig är storleken på papper... Så om vi hittar ett sätt att biga A3-papper, kan vi ju få album för nästan A4-stora layouter :-).

MINIALBUM MED S K PIANOBINDNING DEL 2

Nu har jag kommit en bit på väg med mitt piano-gångjärnsalbum... Well... Det är lite svårt att veta vad man skall kalla det... Kanske skall jag kalla det för minialbum med snörbindning :-).

Här är framsidan, som jag dekorerat med både wellpapp, svart spets, bruna rosor, en härlig hudfärgad tygros, en utstansad luftballong, ett masknings-sprayat utstansat papper och en härlig biljettstansmall med Vilda Stamps stämpel: Inte förrän du provar dina vingar, vet du hur långt du kan flyga. Javisst ja... Det finns ju ett utstansat hönsnät (Cheery Lynn) också i bakgrunden :-).



Här ser du blommorna... Du ser också att jag stämplat texten två gånger och gjort olika bakgrunder för det. Jag har sedan klippt ut två ord och limmat på - så att de sticker upp lite grann från bakgrunden.


Här är den första insidan. Det är ju som så, att några av sidorna har lite utrymme mellan sig, medan andra har mer. De som har mer, tillåter givetvis att man dekorerar med lite tjockare dekorationer. Den här gången har jag gjort ett s k kollage-alster - på lite mindre papper än vad jag brukar. Jag raddar upp alla stämplar nedan. Jag har färgat in kanterna med både svart färg från VersaFine-dynan och Tim Holtz distress paint-flaska (broken china). Det lustiga är, att jag även splattat med just Broken China-färgen - fast med stain-flaskan - och det blev en väldig skillnad på färgerna...



fredag 20 september 2013

HAVSTEMA-TAVELBOK DEL 1 AV 4

Jag har gjort en lite annorlunda sak av två canvasdukar...

Jag valde att göra det med havstema denna gång, så det kommer att bli en följetång på fyra delar du kan ta del av...

Bakgrunden är sprayad med Antique Linen och Scattered straw.
De blå siffrorna - en KaiserCraftstämpel (Numbers) - representerar både himmel och hav :-).


Sen har jag stämplat med olika mönsterstämplar från bl a Tim Holtz och BoBunny (stained textures). Jag har stämplat med Archival ink-dynor, för att inte låta bläcket blöda, när det kommer i kontakt med vatten.


Här är en fin segelbåtstämpel från Glitz Design.



Cirkelsplattstämpeln kommer från Bo Bunny.



onsdag 18 september 2013

JAG HAR DESIGNAT STÄMPLAR ÅT VILDA STAMPS

Det här är ju inte klokt! Tänk att de gillade det jag gjorde... Tjohooo!!!!

Här är mina första stämplar "in action"...


v752 stora och små PL-texter



v751 svenska grattistexter



v750 svenska jultexter


onsdag 11 september 2013

SIDE STEP CARD - SIDO-TRAPPKORT

Specialvikta kort har alltid legat mig varmt om hjärtat. '

Här är en rolig vikning, som jag tror att många av er redan hunnit bekanta sig med, sidostegskortet (sido-trappkortet).

Jag har använt mig av stämplar från Vilda stamps, lista nedan.



2 filmremsor v709
kamerastrip v653
inch-kitet v720
stilig herre v702



måndag 9 september 2013

MIXED MEDIA-CANVAS MED FJÄRILAR

Jag har gjort en fjärilstavla med mixed media-teknik.
Jag har använt mig av punchinella, utstansade fjärilar i mossgummi (bl a en dubbelstans från Quickuts (den med nål)), utstansade bokstäver (Block Talk (Sizzix/Tim Holtz)), svart och vit akrylfärg, sprayfärger (blå och gröna nyanser ur distress ink-serien och den vita färgen från Dylusions (White linen)), inka gold, blommor (rosa rosorelfenbensvita rosor) och svart spets från Wild Orchid Crafts och stämplar från Vilda Stamps (lär dig livets stora gåta - att älska, glömma och förlåta (v326) samt en liten fjäril (från stämpeln time flies v474).

Här ser du hur både sprayfärger, akrylfärger och inka gold samsas...


Jag har stämplat med versafinedynan, direkt på det akrylfärgsmålade underlaget.


Här ser du lite mer av filmen:

fredag 6 september 2013

VIKVÄGGSALSTER MED KOLLAGESTÄMPLING DEL 5 AV 5

Nu så. Nu har vi kommit till den sista delen av vikväggsalstret med steampunk- och resetema.
Som du ser, är det ett stort vikväggsalster jag gjort. Jag har använt mig av svart fotopapper som bas - och jag har skarvat dem vid bigningarna - för att få så stora blad som möjligt. Jag valde att göra ett sånt här projekt, för att få plats med mycket - på liten yta. För när den är ihopfälld, är den ju inte svår att gömma undan :).
Tanken var också att jag skulle kunna göra något annat på baksidan - för att kunna alternera det jag har framme i hemmet :-).



Den här gången är det Paris-tema.
De flesta stämplarna kommer från Tim Holtz olika stämpelset.
Jag har stämplat motiven med olika färger ur Archival ink-serien.


Textstämpeln hittar du i Dylusions stämpelset Say what you mean. (If you are old enough to know better, you're too old to do it.)

torsdag 5 september 2013

BAKGRUNDSPAPPER MED VILDA STAMPS-STÄMPLAR

Jag dras hela tiden tillbaks till kollagestämplingstekniken, och även om jag tycker mig göra samma slags alster hela tiden, började jag åtminstone detta projekt på ett annat sätt :-). Jag började nämligen med att stämpla allt i svart.

Ju mer jag lyckades fylla ut ramen, desto mer insåg jag att jag borde göra något för att fylla ut mittendelen också... Så jag började stämpla av den svarta färgen på ett kladdpapper, för att få dit ett motiv i en mer dämpad nyans. Först stämplade jag av en gång och stämplade sedan på huvudpapperet. Sedan testade jag att stämpla av fler gånger, allt eftersom jag ville ha något som var ljusare. På så sätt kommer man väldigt långt med en enda stämpeldynefärg.

Jag har använt mig av VersaFine-dynan, och det såg ut som att jag faktiskt kunde få avtryck, upp till åtta gånger med samma bläckinfärgning. Det är ju inte klokt, så bra det är :-).

Jag gillar den här typen av projekt, då jag, i ett och samma projekt, får användning för väldigt många av mina favoritstämplar hos Vilda Stamps :-).

Först visar jag några bilder på hur det såg ut, innan jag sprayade eller gjorde något mer med papperet...


Stämplar som använts i bilderna nedan är:
hörn v299
splats v424
inchkitet (döskalle-kollaget) v720
time flies v474


steampunk-kit v695
inch-kitet (flicka m kugghjul i håret)
text (resekit) v357
kugghjulshörn v711


fjärilshörn v720
grungeswirl v540
kvinnligt kit v699 (vindruve-klase)
kvistar-kit v435
scrap- och mixed media-kit 2 - v742
kollage med lilja v567
kugghjulskit v467


steampunkbård v654
fickuv v46
scrap- och mixed media-kit 1 - v741

MINIALBUM MED S K PIANOBINDNING

Jag har sett flera duktiga pysslare göra ett album med s k pianobinding. Varje gång har jag blivit sugen på att göra ett själv, men har i samma veva på något sätt lyckats skjuta det framför mig...
Här hittade jag ett alternativ till mina snören :-). Givetvis skall man låta pärmen vara längre än insidorna, för då kan man ju göra en riktigt dekorativ rygg med t ex grillpinnar :).

...

Nu tog jag mig dock själv i kragen och gjorde en prototyp. I videon nedan, ser du lite grann hur jag tänker, för att undvika de vassa pinnarna.

Tanken är att man trär igenom några hårda pinnar eller liknande, för att få en stabil rygg och ett snyggt  mönster i ryggen. Jag som vill kunna ställa albumet in i bokhyllan - inser genast att det inte går med vassa grillpinnar eller liknande. Därtill, finns det en stor risk att jag sticker mig på dem, samtidigt som jag tyckte att det blev svårt att bläddra i albumet. Så då kom jag på att jag ville binda ihop den på något annat sätt..., nämligen med färggranna snören :-).


Det kommer att komma uppdaterade bilder och kanske t o m en film - som visar hur jag dekorerat boken :-).

JAG SKALL INSPIRERA HOS THE WILD BUNCH - WILD ORCHID CRAFTS

Det talas om e-mail, och det talas om snail mail (snigelpost). Men är det någon som talar om happy mail någon gång? Även om det inte är ett regelrätt uttryck, vill jag meddela att jag fick ett riktigt happy mail för någon vecka sedan, via youtube. Jag fick nämligen en förfrågan att ingå i the wild bunch-gängets inspiratörsgrupp... Det tog inte många sekunder för mig att tacka ja... :-).

Om du inte känner till företaget (WOC) (Wild Orchid Crafts), som har massor av finfina blommor, spetsar och andra roliga dekorationer, tycker jag att du skall hoppa dit, efter att det här inlägget :-).

Här är mitt första alster åt WOC: (det kommer några bilder nedan, som visar hur jag gick till väga...)


Jag började med att fixa till bakgrunden, med både wellpapp, en gammal boksida och svart kartong. Sen stansade jag ut Tim Holtz klocka (pocket Watch frame), Cheery Lynns hönsnät, Spellbinders kugghjul (sprightly sprockets) och Tim Holtz kugghjul (gadget gears). Några av dem målade jag med antingen distress stain-färger eller akrylfärger.


Här ser du både rosor och kugghjul på lite närmre håll. Stämplarna kommer från Vilda Stamps. Detta är din dag v333 och grattis - som troligtvis är en s k freebie-stämpel jag fått någon gång :-).

Jag satte i antik-mässingfärgade stora öljetter (metal eyelets från We R Memory Keepers), för att få den här till ett hängande alster. Det går som en dans att både göra hål och sätta fast öljetterna med en crop-a-dile. Den är tyst och lätt att jobba med :-). Här har du en lite mindre tång (den första var rosa).


Jag har använt både metallic-stains och vanliga stains...


Rosorna och spetsen kommer från WOC.