tisdag 31 december 2013

MINA FAVORITER ÅR 2013

Snart är det här året till ända och det har blivit dags att summera pysselåret som gått...
Återigen kan jag se utveckligen i både tanke och handling...

JANUARI

Steampunktemat med kugghjul och kladd och klet höll mig fortfarande i sitt grepp.Till och med ett julkort fick kugghjul. Tomas-stämpel från Kortmakaren.
FEBRUARI

Jag liftade en tjejs kugghjuls-grej...Jag använde mig av London-tema-stansmallar... och mixed media...Här testade jag olika mixed media-produkter - akrylfärg, stenciler, sprayfärger, strukturpasta, stämplar m m.
MARS

Kollagestämpling blev något jag fastnade för rejält det här året. Jag t o m gjorde en bok med flera sidor med denna teknik :-). På så sätt fick jag också användning de stora dock-stämplarna från Prima marketing.Kugghjul, mixed media... Japp. De går att förena :-). Och så lite Charlie Chaplin på det :-).Jag ville härma Anna Dabrowskas tekniker... Och så blev det en sådan här självbetitlad tavla... Massor av kladd och klet samt dekorationer jag gjort av lera.Vilda Stamps underbara mixed media-stämplar... Jag jobbade ihop en bok med mjuka bakgrundsfärger och stämplade och stämplade mig genom boken...
APRIL

Vi åkte till Stockholm, sambon och jag, för att hjälpa Annelie och Robert på Scrapbruket på den stora scrapmässan i huvudstaden. Vi åkte en eller två dagar tidigare, för att få en minisemester :-).
Jag gjorde ett minialbum med s k dold spiralbindning... Det var kul!Jag tänker på Phryne Fisher när jag ser den här stämpeln från Kenny K. Hon är allt bra frän :-).Falsk metall - utan metall... :-).
MAJ

Ännu en fin stämpel från Kenny K. Jag har också använt mig av olika stansmallar från Tim Holtz/Sizzix.Det blev också ett kugghjulshalsband av krympplast.Big bang theory är en av mina favorit-tv-serier... Här har jag jobbat lite med vaxat papper.JUNI

En layout med krympplast-dekorationer.I bilden ovan, ser du hur liten den uppstämplade figuren från Vilda Stamps blir, när man stämplar den på krympplast.
Här står hon i jeanskläder på en falsk metall-tag.
JULI

Ännu mer falsk metall... och kugghjul :-).
AUGUSTI

Kollagestämpling... och dold spiralbindning på ett minialbum. Det var en underbar dag i Anten-Gräfsnäs. Jag fick åka tåg.
SEPTEMBER

Splatt-bakgrund och sköna Toxic (eller Sweet) från The greeting farm).

  
Ett roligt alum - med s k piano-binding. 

En mixed media-tavla - med utstansade fjärilar... Jag blev inspirerad av en tavla jag såg på Chilli.OKTOBER

Steampunk och kugghjul... Skall jag aldrig få nog :-)?En gruffig grattis-tag... wellpapp, snöre, stora öljetter, rosor, utstansade figurer, kugghjul... Japp... Allt jag gillar kom med här :-).

NOVEMBER

Ett vintage-grattiskort till Anna och Milo Lilja... De har varit gifta i fyra år :-). Tänk vad tiden går...Jag fick låna en stansmall med Timpans sköna skridskor... Inte trodde väl jag att jag skulle gilla dem :-).
Jag har härmat någons alster på pintrest... Jag ville skapa en vintrig bakgrund...Och några år efter lykt-boomen, vaknar även jag till liv... Jag gjorde denna prototyp för att se om jag kunde... Och det var riktigt kul att få användning för Timpans fina fönster-stansmall :-).En layout - om dagen vid sjön...


DECEMBER

Nu är det dags att göra julkort... och det gjorde jag...
Här har jag använt mig av spillbitar och en enda stämpel, från Vilda Stamps...Ett helvitt kort - med utstansade figurer och wellpapp...En presentkasse med stämplar och utstansade former från Tim Holtz/Sizzix.Ett finskt kort, med en supersöt bambi-stämpel från Reprint...Och den här sköningen... en stor god jul-stansmall från Die-Versions... Nu snackar vi enkla kort... Det räcker ju i praktiken med bara den på en kortbas, så är man klar :-).Och årets favorit på facebook,  måste ju ha blivit den här... som jag har liftat på mitt eget lilla vis... En jultomte och några renar som far genom himlen... och så några hus nedanför...Nu är det dags för mig att önska er alla ett riktigt gott nytt år och tacka er för att ni besökt min blogg :-).
Vi får väl se vad nästa år har i sitt sköte :-).

måndag 30 december 2013

NYHETERNA FRÅN CHA - VINTERN 2014

För er som vill hålla koll på nyheterna som kommer att visas upp på CHA i USA i början av januari (med leverans, under våren), kan lägga den här länken på minnet. Den uppdateras allt eftersom och kan vara till hjälp när man vill veta allt om det senaste.

Tänk dock bara på att de varor som visas här, inte alltid är klara för beställning förrän april/maj. Det är lätt att bli ivrig och vilja ha allt på en gång, men här får man tå på sig lugna ned sig-byxorna :-).

Jag väntar givetvis på nyheterna från Tim Holtz :-). Vad hoppas du på?

lördag 28 december 2013

EN SÖT VÄTTE/TOMTE FRÅN VILDA STAMPS

Jag är väldigt förtjust i just den här tomten/vätten från Vilda Stamps. Jag vet inte vad det är som gör det, men jag tokgillar den här figuren :-).
Jag har färglagt med Distress markers-pennor.

 
Den utstansade ramen kommer från Memory Box (Victorian frame). God jul-stämpeln (v273) kommer från Vilda Stamps, precis som svamptomten v113
 
 

fredag 27 december 2013

NYTT PYSSELRUM... DET FJÄRDE :-).

I och med att jag filmade mitt nya pysselrum med snedtak och någon frågade om jag alltid filmat där - blev jag varse att det faktiskt var mitt fjärde pysselrum :-). I den gamla lägenheten hade jag ju varit i båda sovrummen, även om jag mestadels höll mig till det lilla sovrummet :-). 
Jag har genom åren längtat och trängtat efter ett rum som jag kan både ha pysselkompisar i samt ha mina scrapsaker på ett och samma ställe, gärna tillsammans med teven och alla mina fina dekorationer (elefanter, buddhor, lyktor m m). 
I det nya hemmet, började jag i det avsedda pysselrummet... Möbler köptes för att passa rummet och allt var frid och fröjd. En liten stund. För sedan blev jag varse att cigarettröken som kom in någonstans ifrån, höll på att göra mig tokig. Sakta men säkert började jag smaka på tanken att flytta upp sakerna, bara för att fly problemet. När jag väl slog slag i saken, dagen före julafton, fanns det ingen återvändo. Och ju mer jag bodde in mig, desto mer rätt kändes allt. Nu har jag ju faktiskt allt jag drömt om... Även om platsen är något trängre. Men äsch... Jag får väl anpassa mig :-). 

Här är först en bild på middagsbordet/pysselbordet - som ju kan vändas åt andra hållet och förlängas... På så sätt kan jag bjuda in riktigt många pysslare :-). Nu har jag vänt mig om för att ta mig in i pyssel-L:et... 
Till vänster har du två billyhyllor med blommor, stansar och diverse dekorationer. 


Till höger har du 3 st vita malmbyråer och en lång bänkskiva över. Du ser också en överhylla (bestå) som jag har stoppat in en massa saker som jag använder till dagligdags. 
I lådorna förvarar jag både stansmallar, mixed media-saker, altersaker, pennor, akrylklossar och diverse, bokstavsstämplar på träkloss, stansar, snören, bia-spiraler m m. Det ryms ganska mycket saker i lådorna - och det gillar jag. Jag gillar också att slippa se dem... 


Nu går vi in de lite trängre utrymmena... Det blir allt en utmaning när man har snedtak på övervåningen... 
Jag har 2 st Beståhyllor längst ned... Egentligen ett felköp, då jag skulle haft dubbla överhyllor på varandra i det gamla pysselrummet... Men här kommer de väl till pass, då jag även fick plats med alla mina plasthurtsar för A4-papper och spillbitar... 
Därmed fick jag också en perfekt blädderhöjd för mina stämplar och papper :-). 
I beståhyllorna har jag både stämplar, småpapper m m. Jag har inte bott in mig helt och hållet än... 


Här är resten av ytan jag har till mitt förfogande... En grund överhylla (Bestå) från Ikea. Jag förvarar mina sprayfärger m m däri. 
På själva hyllan har jag ställt några pappersställ. Bakom hyllan ser du en grå Råskog-vagn. Den är käck på så vis att den har hjul. Då kan man ju dra med sig den på ett smidigt sätt. 


 Här ser du hur det ser ut från datorplatsen... 


Och tack vare att jag är så kort - inte mer än 161 cm - så kan jag gå in utan att slå i huvudet. 

Om du vill se rummet i lite skakigare version, kan du kolla här: tisdag 24 december 2013

JULHÄLSNINGAR-KORT

Idag är det julafton! God jul på er allihop!

Jag var i ett s k kraftpapper-stim när jag gjorde några av mina julkort i år.Den här gången stansade jag ut den fina fyrkantiga formen Captivating Squares ur både vitt och kraft-papper.


Jag torrembossade lagren bäst det gick - med tanke på att jag använt mig av 300 g-akvarellpapper. Det är tjockare än vanlig cardstock, och har kanske lite svårare för att visa upp de förhöjda partierna. Men jag tycker om kvaliteten på akvarellpapperet, så jag fortsätter att använda det :-). 

Stämpeln Julhälsningar kommer från Vilda stamps (i ett set med två andra, finfina, julstämplar v273). 

måndag 23 december 2013

JAG INSPIRERAS AV RUSSELL BRAND

Han är på, den där Russell. Jösses!
Snabb i munnen, tanke och säkert mycket annat!
Många strängar på sin lyra.

söndag 22 december 2013

ETT ENKELT KORT MED EN STJÄRNKRANS OCH POLKAGRISSNÖRE

Färgerna "kraft", vitt och rött är kära för mig. Sicken tur att det går att göra käcka julkort med få medel i endast dessa färger :-).Kraftpapper och -kuvert hittar du här.Jag hade en bit cardstock i s k kraft-färg. Först tänkte jag stansat ut något ur det, men bestämde mig sedan för att göra ett stående avlångt kort. Jag stansade ut en stjärnkrans med Memory Box-stansmallen starry wreath.Jag torrembossade det med gummimattor för att få fram de små detaljerna i stjärnorna.Jag satte på tre halvpärlor för att fånga upp den röda färgen i polkagrissnöret (baker's twine) som jag satte längre ned på kortet.


Nu är det inte långt kvar till julafton!!!