söndag 5 januari 2014

EN TAG MED SKOGSLANDSKAP

Jag tycker om att lära mig nya saker, och den här gången var det Tammy Tutterows fina tag som inspirerade mig.

Jag har redan visat upp denna tag i en youtubevideo i december förra året, men det var när jag inte var säker på om jag var klar med alstret eller inte... :-).  Nu har jag bestämt mig. Den är bra som den är :-).

Jag har sprayat en vit akvarellpapper med olika toner blå färg (distress ink-nyanser) samt vit sprayfärg. Sedan har jag låtit det självtorka.

Jag har därefter stansat ut en rad med granar (tree line - Sizzix/Tim Holtz) och tagit vara på båda bitarna - d v s både "originalet" och spillbiten. Den senare har jag sprayat eller distressat lite mörkare än de som är framför.

Jag har rivit en bit papper för att skapa illusionen av en kulle.


Därefter har jag stansat ut ett staket - on the fence - med dubbelvikt papper. Detta var något jag lärde mig via Tammy.
-En sån idé!, utbrast jag för mig själv. -Varför hade jag inte kommit på det där själv, undrade jag... För visst var det käckt att kunna göra ett staket med både över- och underdel!

För att gömma vikningen i papperet, hade Tammy löst det hela på ett fiffigt sätt. Hon har nämligen stansat ut en "banner" från Timpan (tattered banners). Och eftersom jag redan hade den stansmallen, var det ju inga som helst problem att härma henne :-).


Jag har valt att stämpla Vilda Stamps fina uttryck "Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta." (v326). Den var ju perfekt med sin långsmalhet :).

Som avslutning valde jag att stämpla upp och färglägga Vildas fina uv/uggla (v46) med distress markers-pennorna. Vid färgläggningen använder jag mig av en vattenfylld pensel... Så mycket smidigare än att ha vatten i ett glas, som garanterat skulle vältas en och annan gång :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar