fredag 3 januari 2014

UPPDATERAT PYSSELRUM... IGEN :-)

Det var något som inte stämde med den förra "ordningen". Jag fick inte plats med allt... (i ärlighetens namn får jag inte det nu heller... :-(...)
Så jag bestämde mig för att flytta på en sak och köpa in två nya byråar vid namn MALM från Ikea.
Jag vill gärna ha allt vitt och rent - och lättstädat. Och det bästa med byrålådor är ju att man inte behöver ha världens ordning där i. Det räcker gott att veta på ett ungefär var jag lade sakerna :-).

Den första bilden är sig ganska lik. Jag har kvar mina 3 malmbyråar samt en lång arbetsbänk på. Jag har en överhylla vid namn BESTÅ - 20 cm djup på arbetsytan.


Här ser du att arbetsbänken är ganska lång, närmare bestämt 246 cm (köpt på IKEA).


Här ser du genomskinliga små hurtsar som jag köpt på MUJI - en inredningsavdelning i viss Åhlénsbutiker. Däri förvarar jag diverse verktyg, tejp m m. Sådant som jag vill ha lättillgängligt.


Jag förvarar mina stämpeldynor från t ex Ranger/Tim Holtz (distressdynor), archival ink-dynor, staz-on, memento m fl på ena sidan. Du ser också några småbackar som jag hittat på Rusta - för förvaring av diverse pärlband m m. I de platta burkarna med turkosa lock, har jag några embossingpulver... För att slippa söla för mycket med papper och pulver...


Och mina s k mixed media-saker på andra sidan. Och nu när jag skriver, kommer jag ju på att jag inte fått med mina stenciler. Undrar var de kan ha hamnat...
Här förvarar jag mina distresspennor, distress paint, akrylfärger, sprayfärger, inka gold-skimmerpastor och stain-flaskor.
För att lätt komma åt och städa undan papperstrimmern från Martha Stewart, har jag lagt den på några burkar.
Ovanför hyllan ser du en massa blommor, som jag förvarar i genomskinliga burkar från Ikea (krus - heter de).


Så här ser det ut på håll...
På vänstersidan ser du kanske inte allt, men där förvarar jag t ex vaxat papper, honeycomb paper, tidningar och några album.


I lådorna förvarar jag diverse saker...

Stämplar (mestadels clear stamps) - som jag sorterat efter förpacknings-storlek.Diverse altersaker... lunchpåsar, döskallar, ägghalvor, handskar m m.


Pennor, lim, akrylklossar, diverse verktyg...


Bokstavsstämplar - både sådana på träkloss och clear stamps. Det har blivit några olika genom åren :-).


Ännu mer altersaker... kistor, tändsticksaskar, dukar, lådor...


Spiraler (o-wire) till Bian och Cinch-maskinen och penslar av olika de slag...


Ännu fler pennor och verktyg... tejppistol, limpistol, tänger, crop-a-dile...


Snören, band, tejp, punchinella...


Mitt emot malmbyråarna har jag en lite djupare överhylla från Ikeas Beståserie. Den är 40 cm djup. På de har jag dokumenthurtsar (passande för A4-papper). Jag förvarar mina spillbitar i dem.
Mellan hurtsarna har jag ställt mina bigbrädor, skärmattor och några stora set med clear stamps.


På hurtsarna har jag genomskinliga lådor med x antal stuftainers, som jag förvarar mina ez-mount-monterade stämplar i. Jag tycker om möjligheten att kunna bläddra bland dem när jag står upp.


Här är de nya malmbyråarna som jag pratade om. Det fanns en bra plats för dem framför fönstret. Jag var inte helt säker på vad jag skulle använda byrårna till, men efter att ha tänkt igenom x antal scenarion, bestämde jag mig för att göra en stans-arbetsplats. På så vis kan min big shot och ebossermaskin alltid stå framme, utan att de måste flyttas på till höger eller vänster.
Papperskorgen står också bra till - på högersidan :-).


Jag nyttjar fönsterbrädan bakom byråarna till förvaring av mina tunna stansmallar, stans- och bindningsmaskinen Cinch och mina torrembossingkuvert. Som tur är, tar inte metallen skada av den kommande vår- och sommarvärmen - vilket jag tror t ex stämplar och papper skulle göra.


Jag gillar möjligheten att plocka fram en liten låda i taget - och att kunna bläddra i dem - på bra arbetshöjd. Malmbyrån är ca 100 cm hög - och det passar mig perfekt, både när jag skall "jobba", stansa och bläddra :-).


I lådorna förvarar jag mina stansmallar från Sizzix / Tim Holtz. Många stansmallar har det blivit genom åren... Och fler finns det, för jag behöver ännu en låda för att få plats med alla...


I de andra lådorna har jag handstansar från olika märken, som t ex EK Success, Artemio, Xcut...


Och Martha Stewart, Marvy, Fiskars m fl. Kanske är det dags att rensa bort några stansar...


I en av lådorna får även blommorna från Wild Orchid Crafts plats...


Till vänster om malmbyråarna har jag ännu en bestå-överhylla (40 cm djup), och på den några fler dokument-hurtsar.
För att inte papperen skall utsättas för solljus, har valt att ställa dem i mörkret, under snedtaket :-).
I backarna ovanför de små hurtsarna, har jag mina stickers i plastbackar.
Mittemot malmbyråarna har jag kvar min andra överhylla BESTÅ. Jag har ställt på 2 st vita dokument-hurtsar och på dem 3 st KRUS-lådor från Ikea. I dem har jag mina Tim Holtz- / Dylusions- / Stampers Anonymous-stämplar. Perfektionisten i mig hade givetvis önskat att lådorna var lite "djupare", så att de både kunde fyllt hela hurts-djupet samt kunde rymt fler stämpelset, men men. Jag får vara nöjd med att jag kan ta vara på alla de burkar jag har här hemma :-).


Det här inlägget visar givetvis att jag tokgillar Tim Holtz produkter, vare sig de är i spray-, stämpel-, stansmalls- eller stämpeldyneform... :-).


2 kommentarer:

  1. WOW Sari how orgenized. Beautiful
    Hugs Astrid

    SvaraRadera
  2. Omg! Länge sen ja va inne o kikade på din fina blogg. Vilket pysselrum!! Superfint! O superordning! Det rummet hade jag inte tackat nej till ;)
    Hälsn Marita fr Varberg

    SvaraRadera