måndag 8 september 2014

KOLLAGESTÄMPLING OCH PROJECT LIFE

Jag har fått blodad tand när det gäller att göra helsidesuppslag till Project Life. Eftersom jag har "svårt" för att förena mina kort med foton, tänkte jag göra ett album som visar på hur man "kan" göra egna PL-kort. En så kallad visningspärm - som jag kan använda mig av på kurser och mässor... :-). 
Jag började med att härma ett kort jag gjort tidigare - ett helt vanligt kort, alltså :-) (Jag kallar det för ett stökstämplat kort. Du hittar det här... ). Jag tyckte mycket om färgkombinationen och möjligheten att skapa färggranna alster med grafiska och andra mönsterstämplar. 

Jag gjorde två kort samtidigt, när jag ändå hade stämplarna framme... Tanken var att de skulle rymmas på samma sida - i ett PL-upplägg -  men inte bredvid varandra. 

Jag har använt mig av stämplar från olika tillverkare... Det är så kul att äntligen få användning för sina stämplar :-). Du ser även några träfanér-dekorationer (wood veneer)... Det var kul att för första gången våga mig på dem :-).

 

Jag valde att stämpla en stor frankeringsstämpel (KaiserCraft) på både över- och underdelen av två olika papper... Jag tänkte också tudelat när jag stämplade resten av stämplarna... prickcirkeln, washitape-bitarna (KaiserCraft)... Här ser du skillnaden mellan att sota ned kanterna på papperen och inte...
Pilarna har jag stansat ut med Tim Holtz tjocka pilstansmall Artful Arrows....
Pilar är kul!


Sen ville jag använda mig av de finfina orden LOVE och XOXO - som jag har som stansmallar från American Crafts (Amy Tan plus one).
Jag stämplade dit ett rutmönster (KaiserCraft) - respektive ett bröt-streckmönster (BoBunny)... Därefter fortsatte jag med lite washi tape-bitar och splatt-stämplar...


De två sista korten fick bli enkla, helt enkelt för att ögonen skulle få någon vila i tittandet :-).
Genom att ha korten uppvisade på det här viset, hoppas jag att jag med lätthet kan byta bort ett kort mot ett foto, om jag nu så skulle vilja :-).


2 kommentarer:

 1. Åhhh...så kule og tøffe PL kort du lager !! Du er virkelig til stor inspirasjon :
  Tusen takk ! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Tone K :-)... Det gläder mig att höra att jag kan inspirera :-)... Tack för din kommentar :-).

   Radera