lördag 25 januari 2014

ETT PINTREST-LIFTAT KORT MED UTSTANSADE FJÄDRAR

Det händer ganska ofta att jag samlar på mig bilder på Pintrest. Bilder som jag tycker om och vill låta mig inspireras utav. Den här gången har jag härmat detta alster.

Jag började med att stansa ut en liten fjäder med Tim Holtz/Sizzix movers & shapers-stansmall Feather and inkwell. Jag fortsatte sedan med den större fjädern, från samma designer/företag - Writing desk.

 
Jag valde samma käcka färger - turkos och rosa, bara för att bryta mina egna vanor (kraft, vitt, rött, svart... och ibland lite orange :-)).

Jag letade fram ett grå-silvrigt papper, som jag stansade fram en kant på, med hjälp av Martha Stewarts kantstans Scallop dot. Det är en av mina favoritkantstansar... 


Därefter stämplade jag ordet tack, med en stämpel från Vilda Stamps (svenska texter v692) samt satte dit några halvpärlor och en rosett av ett, lite grövre snöre. Jag limmade fast de sistnämnda med min limpistol. 


Det kan vara käckt att ha sådana här kort färdiga, när man skall skicka iväg tackkort :-). 

lördag 18 januari 2014

ETT NÄSTAN HELVITT KORT

Med vit wellpapp och några utstansade figurer och former kommer man långt.


Här ser du den fina ramen (Victorian frame) och en annan skön form från Memory Box (La Rue Flourish).


En skön figur (ren/rådjur) från Sizzix/Tim Holtz, med rödvitt polkagrissnöre, bryter av mot allt det vita...

lördag 11 januari 2014

ETT ENKELT HELVITT VINTERKORT

Här kommer ett enkelt vinterkort - som egentligen kan ses som en fortsättning på förra veckans kort :-).


Jag har gjort en ram genom att stansa ut en labels two-form (Spellbinders) från mitten. Jag har använt den biten i ett annat julkort, som du sett för någon vecka sedan här i bloggen :-).

Jag har också använt min gran-stansmall (evergreen landscape) från Memory box, för att stansa fram de här sköna granarna. Jag har använt hälften av granarna till detta kort. 

Jag har satt 3D-kuddar bakom ramen för att ge det hela ett lyft. I och med det, blir det också skuggor bakom granarna, om man har ljuset rätt, vill säga .-).

Jag har utmanat mig själv genom att låta allt vara som det är... Inga hälsnings-citat eller något annat på framsidan. Bara det här :-).

söndag 5 januari 2014

ETT NÄSTAN HELVITT NÄT I CIRKEL-KORT

Jag blev sugen på att prova på tekniken att stansa ut ett hål på framsidan av kortbasen och sätta ett nät bakom (diamond background - Memory box). För att få ett bra fäste för nätet, valde jag att sätta en bit papper bakom nätet. Jag hade dock lite svårigheter att få det att stämma på själva kortbasen, varför jag valde att "matta" den, innan jag gjorde en ny kortbas.
Jag valde att stansa ut de synliga hålen något mindre än hålet som håller fast nätet. På så sätt finns det möjlighet att få det "rätt" :-).
Jag har använt mitt favoritpapper - ett 300-grams akvarellpapper - både för att det ger stadga och att det är supersnyggt :-).


Jag har stansat ut två fjädrar - en med Magnolias stansmall Fluffy feather och en med Tim Holtz/Sizzix tjocka stansmall (feather & inkwell).


Jag har dekorerat kortet med bara en ros från Wild Orchid Crafts.


Stämpeln Carpe diem - fånga dagen (v450), kommer från Vilda Stamps.


Jag har fäst allt "lösa" saker med limpistolen, för då sitter det bra :-). 

...

Här är en uppdatering av inlägget ovan... 
Jag blev så förtjust i kortet, att jag bestämde mig för att göra en handledning till den... 


Och nu fick jag chansen att använda ännu fler stansmallar :-). 


Jag har använt Excotic butterflies och honeycomb frame från Cheery Lynn, tillsammans med Berry sprig från Poppy stamps.  


Blommorna kommer från Wild Orchid Crafts och stämpeln är givetvis från Vilda Stamps (v474). 


ETT JULKORT MED TOMTE FRÅN VILDA STAMPS

En tomte som kikar upp ovanför ramkanten... Lite gulligt, tycker jag :-).


Kortet har en bit wellpapp som bas...


Den vita ramen (Victorian frame) från Memory Box, blev snabbt en favorit. Jag har satt fast den på det svarta papperet med 3D-kuddar, för att lyfta upp den från den vita bakgrunden. Jag har stämplat med Vilda Stamps textstämpel Julhälsningar (v273).
Tomten ingår i ett set med två andra tomtar som kikar fram... v356. Jag har färglagt tomten med Distress marker-pennor. Jag är ingen van färgläggare, men sakta men säkert tar jag mig framåt :-). Man kan köpa pennorna styckvis eller i kompletta set. Det blir givetvis ett bättre snittpris om man köper alla på en gång. Och sen är det väl upp till var och en att utmana sig att använda alla färger :-).

EN TAG MED SKOGSLANDSKAP

Jag tycker om att lära mig nya saker, och den här gången var det Tammy Tutterows fina tag som inspirerade mig.

Jag har redan visat upp denna tag i en youtubevideo i december förra året, men det var när jag inte var säker på om jag var klar med alstret eller inte... :-).  Nu har jag bestämt mig. Den är bra som den är :-).

Jag har sprayat en vit akvarellpapper med olika toner blå färg (distress ink-nyanser) samt vit sprayfärg. Sedan har jag låtit det självtorka.

Jag har därefter stansat ut en rad med granar (tree line - Sizzix/Tim Holtz) och tagit vara på båda bitarna - d v s både "originalet" och spillbiten. Den senare har jag sprayat eller distressat lite mörkare än de som är framför.

Jag har rivit en bit papper för att skapa illusionen av en kulle.


Därefter har jag stansat ut ett staket - on the fence - med dubbelvikt papper. Detta var något jag lärde mig via Tammy.
-En sån idé!, utbrast jag för mig själv. -Varför hade jag inte kommit på det där själv, undrade jag... För visst var det käckt att kunna göra ett staket med både över- och underdel!

För att gömma vikningen i papperet, hade Tammy löst det hela på ett fiffigt sätt. Hon har nämligen stansat ut en "banner" från Timpan (tattered banners). Och eftersom jag redan hade den stansmallen, var det ju inga som helst problem att härma henne :-).


Jag har valt att stämpla Vilda Stamps fina uttryck "Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta." (v326). Den var ju perfekt med sin långsmalhet :).

Som avslutning valde jag att stämpla upp och färglägga Vildas fina uv/uggla (v46) med distress markers-pennorna. Vid färgläggningen använder jag mig av en vattenfylld pensel... Så mycket smidigare än att ha vatten i ett glas, som garanterat skulle vältas en och annan gång :-).

lördag 4 januari 2014

ETT VINTRIGT KORT

Här är ett enkelt, lite uppblingat, vitt kort med vinter-tema...

Vit kortbas (akvarellpapper - lite gul i tonen :-)... )
Vit wellpapp - jag bara äääälskar wellpapp!!!
Utstansad ram - Victorian frame set från Memory Box
Utstansade granar på kulle... - Evergreen landscape från Memory Box
Rhinestones


Jag har använt mig av en limpistol för att få fast ramen... Med tanke på wellpappens små fästytor, tänkte jag ta det säkra för det osäkra... :-).


God fortsättning på det nya året!

fredag 3 januari 2014

UPPDATERAT PYSSELRUM... IGEN :-)

Det var något som inte stämde med den förra "ordningen". Jag fick inte plats med allt... (i ärlighetens namn får jag inte det nu heller... :-(...)
Så jag bestämde mig för att flytta på en sak och köpa in två nya byråar vid namn MALM från Ikea.
Jag vill gärna ha allt vitt och rent - och lättstädat. Och det bästa med byrålådor är ju att man inte behöver ha världens ordning där i. Det räcker gott att veta på ett ungefär var jag lade sakerna :-).

Den första bilden är sig ganska lik. Jag har kvar mina 3 malmbyråar samt en lång arbetsbänk på. Jag har en överhylla vid namn BESTÅ - 20 cm djup på arbetsytan.


Här ser du att arbetsbänken är ganska lång, närmare bestämt 246 cm (köpt på IKEA).


Här ser du genomskinliga små hurtsar som jag köpt på MUJI - en inredningsavdelning i viss Åhlénsbutiker. Däri förvarar jag diverse verktyg, tejp m m. Sådant som jag vill ha lättillgängligt.


Jag förvarar mina stämpeldynor från t ex Ranger/Tim Holtz (distressdynor), archival ink-dynor, staz-on, memento m fl på ena sidan. Du ser också några småbackar som jag hittat på Rusta - för förvaring av diverse pärlband m m. I de platta burkarna med turkosa lock, har jag några embossingpulver... För att slippa söla för mycket med papper och pulver...


Och mina s k mixed media-saker på andra sidan. Och nu när jag skriver, kommer jag ju på att jag inte fått med mina stenciler. Undrar var de kan ha hamnat...
Här förvarar jag mina distresspennor, distress paint, akrylfärger, sprayfärger, inka gold-skimmerpastor och stain-flaskor.
För att lätt komma åt och städa undan papperstrimmern från Martha Stewart, har jag lagt den på några burkar.
Ovanför hyllan ser du en massa blommor, som jag förvarar i genomskinliga burkar från Ikea (krus - heter de).


Så här ser det ut på håll...
På vänstersidan ser du kanske inte allt, men där förvarar jag t ex vaxat papper, honeycomb paper, tidningar och några album.


I lådorna förvarar jag diverse saker...

Stämplar (mestadels clear stamps) - som jag sorterat efter förpacknings-storlek.Diverse altersaker... lunchpåsar, döskallar, ägghalvor, handskar m m.


Pennor, lim, akrylklossar, diverse verktyg...


Bokstavsstämplar - både sådana på träkloss och clear stamps. Det har blivit några olika genom åren :-).


Ännu mer altersaker... kistor, tändsticksaskar, dukar, lådor...


Spiraler (o-wire) till Bian och Cinch-maskinen och penslar av olika de slag...


Ännu fler pennor och verktyg... tejppistol, limpistol, tänger, crop-a-dile...


Snören, band, tejp, punchinella...


Mitt emot malmbyråarna har jag en lite djupare överhylla från Ikeas Beståserie. Den är 40 cm djup. På de har jag dokumenthurtsar (passande för A4-papper). Jag förvarar mina spillbitar i dem.
Mellan hurtsarna har jag ställt mina bigbrädor, skärmattor och några stora set med clear stamps.


På hurtsarna har jag genomskinliga lådor med x antal stuftainers, som jag förvarar mina ez-mount-monterade stämplar i. Jag tycker om möjligheten att kunna bläddra bland dem när jag står upp.


Här är de nya malmbyråarna som jag pratade om. Det fanns en bra plats för dem framför fönstret. Jag var inte helt säker på vad jag skulle använda byrårna till, men efter att ha tänkt igenom x antal scenarion, bestämde jag mig för att göra en stans-arbetsplats. På så vis kan min big shot och ebossermaskin alltid stå framme, utan att de måste flyttas på till höger eller vänster.
Papperskorgen står också bra till - på högersidan :-).


Jag nyttjar fönsterbrädan bakom byråarna till förvaring av mina tunna stansmallar, stans- och bindningsmaskinen Cinch och mina torrembossingkuvert. Som tur är, tar inte metallen skada av den kommande vår- och sommarvärmen - vilket jag tror t ex stämplar och papper skulle göra.


Jag gillar möjligheten att plocka fram en liten låda i taget - och att kunna bläddra i dem - på bra arbetshöjd. Malmbyrån är ca 100 cm hög - och det passar mig perfekt, både när jag skall "jobba", stansa och bläddra :-).


I lådorna förvarar jag mina stansmallar från Sizzix / Tim Holtz. Många stansmallar har det blivit genom åren... Och fler finns det, för jag behöver ännu en låda för att få plats med alla...


I de andra lådorna har jag handstansar från olika märken, som t ex EK Success, Artemio, Xcut...


Och Martha Stewart, Marvy, Fiskars m fl. Kanske är det dags att rensa bort några stansar...


I en av lådorna får även blommorna från Wild Orchid Crafts plats...


Till vänster om malmbyråarna har jag ännu en bestå-överhylla (40 cm djup), och på den några fler dokument-hurtsar.
För att inte papperen skall utsättas för solljus, har valt att ställa dem i mörkret, under snedtaket :-).
I backarna ovanför de små hurtsarna, har jag mina stickers i plastbackar.
Mittemot malmbyråarna har jag kvar min andra överhylla BESTÅ. Jag har ställt på 2 st vita dokument-hurtsar och på dem 3 st KRUS-lådor från Ikea. I dem har jag mina Tim Holtz- / Dylusions- / Stampers Anonymous-stämplar. Perfektionisten i mig hade givetvis önskat att lådorna var lite "djupare", så att de både kunde fyllt hela hurts-djupet samt kunde rymt fler stämpelset, men men. Jag får vara nöjd med att jag kan ta vara på alla de burkar jag har här hemma :-).


Det här inlägget visar givetvis att jag tokgillar Tim Holtz produkter, vare sig de är i spray-, stämpel-, stansmalls- eller stämpeldyneform... :-).