måndag 29 september 2014

HALLOWEENINSPIRERAD LAYOUT MED EN HÄXA

Till en av LiljaScrappens utmaningar hörde att man inte fick använda mönsterpapper... Jag provade på att göra en layout med en häxa från Inkdinkado (Witches brew) :). Jag har köpt den på ScrapBruket, men den verkar inte finnas kvar. Men kolla gärna här - kanske hittar du fräna häxor här...

Jag har stämplat upp stämplarna från setet och fortsatt med flera halloweenrelaterade stämplar, för att skapa en scen. Jag har också fortsatt med Tim Holtz mönsterstämplar, som du finner i ett kit som heter Bitty Grunge.

Jag har också jobbat in bruna nyanser av distress ink på det vita papperet - för att ge det en lite mer vintage-aktig look.


Jag har stansat ut vita spindelväv med en kantstansmall från Poppy Stamps Dies - Spider web border. För att dölja eventuella skarvar och ojämnheter har jag limmat fast en massa rosor i olika färger och storlekar.


Här ser du en liten söt uggla som jag limmat fast med min limpistol...


Jag har limmat fast två små tags under "häx-fotot"... Jag har också monterat dit uttrycket AUTHENTIC - som ju är en slags etikett i metall (metal word bands)... Den tillhör Tim Holtz dekorations-kollektion (idea-ology) :-).


Här är en lite "scary" detalj... spets, rosor och en döskalle på en tag :-).


Wanna be a frog? - heter en annan layout som jag gjort med samma stämpelset med häxan... Här finner du en söt liten groda... Så det gäller att passa sig... Någon har redan retat upp henne...


Du ser också en bit gasväv under grodan... Det är ett käckt sätt att skapa struktur  med... Och det bästa av allt är att du inte behöver särskilt mycket för att det skall ge en effekt... :-).


lördag 27 september 2014

ÖVERRASKNINGS-POP-UP-KORT MED STAFFLIFUNKTION

Jag vann en söt kattstämpel från Sweet Pea Stamps på en av liljascrappens utmaningar... Jag kände för att jobba med den i en annan utmaning där man skulle göra ett kort med finurlig vikning...

Kortformen heter SURPRISE POP-UP CARD (vi skulle kunna kalla det för ett överrasknings-stafflikort på svenska - då den ställer sig som ett staffli .-).
Här är kortet i outfällt läge... (den rödfärgade katten är upphängd i ett snöre...)

Jag har stansat ut en kvadratisk form som gör hål i kanten... Jag har också torrembossat papperet med Tim Holtz - Book covers set. Du hittar andra torrembossingfoldrar här... Bok-ramen är infärgad med distressfärger.


Så här ser kortet ut när det är uppfällt... Det är ett ganska käckt kort, då man får plats med en överraskande hälsning under själva stafflifunktionen :-).


Hela livet är ett äventyr, är en stämpel som jag designat åt Vilda Stamps (stora & små PL-texter).


Utmaningen krävde också att man skulle sy på alstret... 
Jag har stansat ut en vimpel med en stansmall - som också gör hål... Då blev det lättare att trä tråden genom hålen :-). 
Jag har färgat in vimpeln med distress ink
Jag har skrynklat till en bit washi tape/tissue tape och limmat fast kattfiguren på den. 


Jag gick "all in" med rosor på detta alster :-).
Jag kan inte påstå att jag är duktig på att färglägga... Jag började dock med att göra katten lite brun-tonig, men övergick sedan till att göra den mer "röd" - d v s orange :-). Och då tyckte jag att allt lyfte lite grann :-).

Jag har använt en vattenfylld pensel och distressdynorna för att färglägga...


UPPDATERING

Jag kom ju på att jag behövde göra ett grattiskort till Tuula, som fyller 70 år, den 27 september... Jag tyckte att kortet var ganska så gulligt och rejält, och dessutom gillar Tuula katter, så jag bestämde skicka kortet till henne.
Jag rev upp underdelen och stämplade dit en annan text, Nyt on aikaa nauttia elämästä (nu är det tid att njuta av livet). Den här gången använde jag mig av de finska stämplar jag designat åt Vilda Stamps.
finska texter 1 (v764) och finska texter 2 (v765)



I drag-tagen satte jag en del av en annan finsk stämpel... Suurenmoiset onnittelut (storartade gratulationer). Det är tyvärr inte alltid lätt att stämpla på grovgrängat akvarellpapper, men det funkade rätt så bra den här gången... :)... Jag limmade även på en form som jag såg liggande på mitt bord... Det är en spillbit från något... Kanske lockar den till att dra i fliken...



Jag stansade ut siffrorna 7 och 0 med en stansmall från Memory Box - Downhill... Jag tycker mycket om "wonky-heten" siffrorna och bokstäverna har... :-).


Jag avslutade med att dutta dit lite glitterlim (stickles) på de blå detaljerna av kortet... på klädnyporna och siffrorna...


Och här ser du den söta lilla missen en gång till... :-).


Mjau.../Nauku
Ja - suurenmoiset onnittelut Tuulalle, joka täyttää 70 vuotta tänään!!!

Om du är nyfiken på kortformatet och vill prova på själv, kan du kolla in mina handledningar:

daisy/dandelion


kugghjul




svensk handledning




torsdag 25 september 2014

FASTRAX Mega Hauler väska

Kan det här vara något för oss scrappare... En riktigt bra väska med stora lådor...
Jag sökter efter något liknande för mina sprayflaskor m m som jag vill kunna ta med mig på ett smidigt sätt till en scrapträff...

FASTRAX Mega Hauler heter väskan...


måndag 22 september 2014

HANDGJORD SOLFJÄDER - HANDMADE PAPER FAN

En av Lilja-scrappens utmaningar var att göra en solfjäder. Först blev jag så blockerad av själva tanken på att kunna göra något, så jag lade ned hela verksamheten. Men sen, fick jag en idé :-). Jag tänkte, att om jag hämtar en pinne och sätter som "handtag", kanske jag kan få den att funka på riktigt :-).


Jag började att vika tre stycken remsor á 6*12 tum och limma fast dem i varandra. Jag bigade vecken med en halv tums (ca 1,2 cm) mellanrum.
Jag började sedan att bygga upp själva mittpartiet... Jag ville skapa en lager på lager-effekt med både utstansade former från Cheery Lynn och två olika spetsar.
Jag limmade fast allt med min limpistol.
Jag har stansat ut några swirlar och dekorerat dem med turkosa rhinestones för att öka på dramatiken lite :-).


Jag dekorerade mittenpartiet med ett vitt pärlband och en beige tygros - som jag tycker väldigt mycket om...
Jag stansade även ut några turkosa fjärilar (Cheery Lynn), för att få basfärgerna att lyfta bättre.
De två pinnarna gör att solfjädern känns stabil, och faktiskt går att använda i det verkliga livet :-).


Här är en handledning (2 videor) till hur du kan göra två olika sorters solfjädrar:
handmade paper fan - part 1 of 2



handmade paper fan - part 2 of 2

lördag 20 september 2014

ETT ENKELT HALLOWEENKORT MED RAM FRÅN MEMORY BOX

Ibland gillar jag det enkla. Det riktigt enkla. Som i det här fallet.


Jag började med att stansa ut den fina ramen (Victorian frame set) från Memory box. Eftersom jag valt ett 300-grams akvarellpapper fick jag veva 3-4 gånger genom Big Shot-maskinen.

Jag bytte ut magnetplattan mot en vanlig stansplatta - med de två flärparna undanvikta. För att framhäva de torrembossade detaljerna, lade jag stansmallen med ryggen nedåt och lade på 2 st silikonmattor från Spellbinders, innan jag vevade igenom alltihop genom Big Shoten. Jag duttade på med svart stämpelfärg över stansmallen, medan papperet fortfarande satt kvar i mallen. Det kan vara klokt att rengöra stansmallen efter sölandet med stämpelfärg. Jag använde mig av baby wipes.

Jag färglade stansmallens mittendel med två orange toner (distress ink)... Först ut var Spiced marmalade och därefter kom Rusty Hinge. Jag jobbade in färgerna med ett distress-handtag, för att det skulle bli en mjukhet över det hela.

Jag stämplade en halloweentext från Vilda Stamps (Witchy greetings from the bottom of my heart v565) i mitten och avslutade med att dekorera ramen med gröna blingstenar (rhinestones).



Och för en gångs skull, har jag ett liggande kort :-).




tisdag 16 september 2014

STANSMALLAR JAG TYCKER OM - DIES I LOVE

Nu, när jag börjat leka med Project Life-alster, börjar jag också få upp ögonen för olika stansmallar... Det är allt från pilar, pratbubblor, cirklar och kvadrater till vimplar, ord och mycket, mycket annat. Jag tycker också om olika former med s k söm - eller prickrad runt om formen.



PILAR OCH FJÄDRAR

Spellbinders


Tim Holtz/Sizzix - Artful arrows


We R Memory Keepers - Arrows


CIRKLAR


Spellbinders 





TAGS (ADRESSETIKETTER)

Tim Holtz - Sizzix


STJÄRNOR
Spellbinders 

Tim Holtz - stjärnor och stjärnor + måne





HJÄRTAN

Spellbinders 



KVADRATER/REKTANGLAR


Spellbinders 







KAMEROR M M

My Favorite things - Cute cameras





POLAROIDRAMAR


Sizzix - instant frames



American Crafts - Amy Tangerine plus one






VIMPLAR

Lawn Fawn - Stitched party banners




PRATBUBBLOR

Die-Namics - Speech bubble frame



Xcut








 RAMAR (Technique Tuesday)

 

 

 






SÖM- ELLER PRICKRAD RUNT FORM

Lawn Fawn - Stitched 4*6 
(en stor form - lämplig för 4*6-tum stora kort - med söm... setet innehåller även en stjärna, ett hjärta, en pratbubbla, en klammer och en pil samt en vimpel...)



Avery Elle - dotted banners



lördag 13 september 2014

ETT VÄNSKAPSKORT MED TORREMBOSSAD BAKGRUND

Jag fattade tycke för torrembossingfoldern Polaroid wire från Darice, bara för att den har både hönsnät och ett polaroidfoto - ditsatt med en klädnypa.

Jag började med att torrembossa ett vitt papper, som jag sedan drog över förhöjningarna med svart stämpeldyna. Det blev lite söligt, så jag beslutade mig för att färglägga hela bakgrunden, med grön distressdyna (mowed lawn). Det hjälpte att dölja skavankerna.


Jag duttade på lite svart stämpeldyna även i polaroidfotots fyrkant, så att det skulle bli tydligare vad som skulle föreställas.

Därefter stämplade jag texten "Vänskap får själen att blomstra" (från Vilda Stamps v387).


Jag letade också fram mitt kamerakit från Vilda Stamps (798), och stämplade upp två motiv. Jag färglade lite lätt med gråa Copicpennor.