fredag 20 februari 2015

PAPPER OCH FÖRVARING TILL SCRAP-PAPPER

-Det finns ju så fina, säger Lusten. 
-Men jag har ju redan så många, säger Förnuftet.
-Ja, men ...
... Och så får jag syn på något fräckt, som t ex wellpapp, juteväv, kork, Manila cardstock... Och så är jag fast...
Jag är fast i pappersträsket...
För hu jeda mig, så mycket papper jag har, till, min livstils-hobby, scrapbooking...En gång i tiden hade jag ett dokumentskåp (inköpt på Blocket) till några av mina papper. Inte ens på den "goda gamla tiden" i Kortedala, räckte pappersförvaringen till...
Nähepp... Det var banne mig papper överallt!!!Och även om drömmen är att kunna förvara papperena i ett dokumentskåp, med jalusidörr, så får det inte plats tillräckligt många i den :(. Med mina mått, alltså :). Den skulle säkert räcka för "normal"scrapparen :).
Så mitt tips är väl egentligen att leta reda på ett sådant skåp. Sambon och jag installerade två glid-skenor i ett dubbelskåp. Det skall väl inte funka, egentligen, men jag såg till att det gjorde det :).

Jag kan rekommendera följande produkter för att föra papper: A4-papper (akvarellpapper, utskriftspapper, cc-papper (färgläggning) m m:
Blankettbox (kan också kallas för brevkorg eller något liknande). (mina är inköpta på Tingstad cash)Hängmappsförvaring (Leitz Plus) (Dessa är framförallt väldigt smidiga att ta med på scrapträffar m m... Bara att stoppa ned i en kasse och bära iväg :). Lätt att bläddra och hålla ordning under träffen... Jag skippar mapparna för att få plats med fler pappersark :).I de fall jag inte hittat (läs: ansett mig ha råd att köpa) hängmappsförvaring... har jag nöjt mig med röda platsbackar från t ex Ica Maxi... De är dock något otympligare... De sväljer givetvis fler ark, men de väger därefter... :(.
Du ser tre stycken röda i bilden nedan (längst ned i bokhyllan)...
De röda backarna har ju breda kanter - vilket underlättar bärandet, men tar extra utrymme i hyllan...
De svarta förvaringslådorna med röda handtag ingår i en sats som heter Raaco (nu heter den tydligen GoCraft)... Den finns också på Clas Ohlson. Den är dyr, men praktisk. Men också tung. Den är stapelbar och stadig!
Jag har även sett den med genomskinliga lådor och turkosa handtag...Den röda hyllan till höger i bild är något jag köpt på IKEA för några år sedan. Jag har för mig att den hette LACK... Jag hittar den dock inte på nätet nu. Den fanns även i björk...Den vita bokhyllan, som inte syns så mycket i bild, köpte jag på Jysk (Ranum).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar