onsdag 27 maj 2015

FÄRGLÄGGNING MED AKVARELLTEKNIK

Här är tre filmer där jag visar hur jag färglägger med både distressdynor, distress marker-pennor, memento-pennor och prima marketings akvarellpennor. 
För att underlätta färgläggandet, är det bra att ha en riktigt bra vattenpensel (d v s en pensel med en vattenbehållare) - då den har en spetsig pensel. Då blir det lätt att komma åt i små ytor. 
Här är en länk till Tim Holtz pensel och här är en länk till Sakura-penseln. 
Därtill är ett bra akvarellpapper ett viktigt steg för att kunna färglägga. Jag väljer oftast ett papper med lite gräng - d v s lite struktur, både för att det blir lättare att stämpla upp motivet, men också för att jag har lite mer kontroll över vad jag gör. 


distress-dynor (små, stora):distress marker-pennor och memento-pennor:lördag 23 maj 2015

EN S K GORJUSS-TAG TILL MIN CLIPBOARDTAVLA...

Det är kul att göra tags... De är små i formatet... avlånga... och det gillar jag :).
Man kan ju också variera uttryckssättet på dem, på ett väldigt smidigt sätt... Dessutom har MANILA-tagen en underbar yta att dra in distressdynefärger (och andra stämpeldynefärger) på :). Ytan är len och härlig att jobba på...
Jag har använt mig av Manila tag #8 (som underlag) och en mindre storlek över.


Jag började med att göra en marmorerad bakgrund med olika färger från distress paint-serien. Det blir alltid ett sånt där härligt okontrollerat resultat... 


Jag drog strukturpasta (Prima???) över en tegelväggs-stencil från Dutch Dubadoo och hällde sedan på olika nyanser av embossing-enamel från Stampendous (fran-tage).
Jag har också stämplat en söt flicka som heter Gorjuss... Jag har färglagt med akvarellpennor (från Prima Marketing). Jag känner inte att jag är särskilt duktig på just akvarellfärgläggning (eller annan färgläggning heller, för den delen), men jag väljer ändå att öva då och då :). Här är en länk till Tim Holtz (Ranger) distress markers.


Här ser du det smälta pulvret i närbild... Jag gillar att man kan göra både heltäckande embossing samt splatt- och pärl-yte-embossing... Allt hänger på hur mycket pulver du använder och hur länge du smälter...


Jag har stämplat uttrycket "Don't dream your live, live your dreams" (stämpel från Marianne Design) på vit krympplast (shrink plastic) och sedan klippt ut det som "tegelstenar" och krympt dem - en och en - med min embossingfön.
Om du inte har vit krympplast, kan du stämpla på genomskinlig krympplast och färga in den ena sidan med picket fence distress paint. Följ länken här, för att titta på distress paint-färgerna hos Scrapbruket.


Här ser du hur tagen passar i min clipboardtavla. Här är ett blogginlägg med resetema - till sjäva clipboardtavlan.lördag 16 maj 2015

ETT MINTROSA ÄNGLAKORT

Det känns som att jag hittat min grej - när det kommer att att göra kort för välgörenhet - i det här fallet DenisÄngelProjektet och Panzisjukhuset (i Kongo).

Jag har använt mig av en finfin stansmall från Spellbinders, som heter Majesty circles. Den både stansar ut och embossar och debossar på en och samma gång :).


Jag har färglagt formen med victorian velvet distresss stain. Jag har därefter jobbat in cracked pistachio från distressdynan. Jag har också jobbat in en silvrig ton över det hela - förutom att spraya med picket fence spray stain.
 Jag har limmat fast ett par utstansade vingar (Cheery Lynn) och en utstansad krympplastbit (shrink plastic), (Spellbinders labels twenty (20)), tillsammans med några rosor. Du hittar många fina blommor här.


tisdag 12 maj 2015

ETT GRATTISKORT TILL EN 60-ÅRING

Jag fick en beställning på ett grattiskort. 


Jag har använt mig av både wellpapp, utstansade ramar och blommor, förutom en stämpel med texten: "Det är inte åren i ditt liv som saknas, utan livet i dina år". Abraham Lincoln

Jag har stansat ut två olika ramar med Spellbinders - lite finare - stansmallar...

Decorative elements - Captivating squares
Nestabilities dies - Floral assortment

 


Det vita nätet bakom de utstansade delarna är utstansat med en stansmall som heter Labels 1 card front (card creator dies).Jag har fäst allt med antingen limpistol eller 3D-kuddar, för att skapa dimension. Jag har också stansat ut siffrorna 60 med Tim Holtz (Sizzix) stora stansmall BlockTalk (658563).
Jag har stansat ut dem i krympplast och sedan stämplat med en textstämpel över dem. Jag har krympt ned dem med min embossingfön. Först var jag rädd för att de skulle fastna i varandra, men de rätade ut sig med ett "fjong", båda två :).

Jag har dessutom färgat in den blå utstansade ramen med två olika nyanser av blå distress stain (weathered wood och faded jeans).

lördag 9 maj 2015

ENKELT KORT MED TIM HOLTZ NYA STANSMALLAR

Jag har använt mig av Tim Holtz nya (2015) stansmallar för att göra ett enkelt kort.
Stansmallsseten heter:

handwritten love (660218)
scribbles & splat (660222)

 

Jag har fäst dem med lim eller 3D-kuddar på en kortbas i kraft-papper (Papermania).


Så här ser kortet ut:tisdag 5 maj 2015

KOLLAGESTÄMPLAT PAPPER

Jag tycker mycket om att använda många stämplar, och speciellt de fräcka stämplarna från Vilda Stamps.
Här är ett s k kollagestämplat papper som jag gjort till mitt alldeles egna "mönsterpapper" :).


Jag har använt mig av följande stämplar: 
fjärilshörn v710
kugghjul v467
splattar v424
döskalle-kollage (från inch-kitet) v720
steampunk-klocka med vingar (från steampunk-kitet) v695
mixed media-splatt (mixed media 2) V744 
blomma v32 (hibiscus)
love is in the air v30
linjer - mixed media v741
swirl - mixed media v742
dekorativ swirl - mixed media-text v740

  

 

  

 EN ENKEL TAG MED VILDAS STÄMPLAR

Jag var på Scrap- & Pearl-träffen i Stockholm, i slutet av april, 2015. Jag var där med Scrapbruket och satt i deras monter och testade på både gamla och nya produkter :). Det var jättekul att se folks reaktioner på de alster jag tagit med mig och lagt upp på bordet som inspiration. Många tyckte att det var alster man kunde bli glad av :).


Jag började med att färga in en manilatag med pumice stone och vintage photo distress ink.
Jag stämplade därefter några splattar från splats-kitet (v424) i två olika färger (weathered wood, victorian velvet).
Jag valde därefter en fin textstämpel "Yesterday is gone. Tomorrow has not yet come. We have only today. Let us begin." Mother Teresa v323SPECIALVIKT KORT - SVART ÖVERRASKNINGS-POP-UP-KORT

Det är kul med kortvikningar och ju trixigare - desto roligare, kan jag tycka :). Just den här vikningen kallas för surprise pop-up card (överrasknings-stafflikort).

På detta kort har jag använt mig av textstämplar från Vilda Stamps.

Kortbasen är målad med svart akrylfärg...
Jag har använt mig av ett 300-grams akvarellpapper som jag är väldigt förtjust i... Det ger bra stadga och är helt underbart att stansa ut figurer och bokstäver ur... Så det är något jag återkommer till med jämna mellanrum :).


De där guldprickarna är korn av chunky metallic embossing-enamelpulver.
Du kan givetvis göra din egen blandning av t ex följande produkter:
guld
silver
koppar
svart
elfenbensvit

   

 

Så här ser kortet ut framifrån. Jag har använt mig av distressfärger för att skapa bakgrunden under uppviket... Jag har färgat in papperet med distress-stainfärger (antingen stain-eller sprayflaskan)... Antique linenWeathered woodPumice stone samt picket fence-spray.
Det går givetvis bra att spraya fram en bakgrunds"färg" också :).
  

De blå splattarna är gjorda med Weathered wood-stain-flaskan.I och med att jag vill att flärpen skall kunna åka upp och ned utan att fastna "i sig själv", har jag skurit bort lite grann på sidorna.


Delen som påminner om en bok, har jag stansat ut med hjälp av Spellbinders - Mega curved rectangles.
"Tungan"/Tagen som drar upp staffliet är utstansat med samma stansmall nedtill - för att bidra till en lite exklusivare look :). Det är inget som syns i bild - då den är fäst på  undersidan av den svarta "tungan".


När allt är ihopfällt, är det nästan helt svart...


STÄMPLAR FRÅN VILDA STAMPS:
brevbakgrund v260
grattis på din födelsedag v494
man blir aldrig gammal - bara äldre v479
"snirkel"-grattis v597

lördag 2 maj 2015

ÄNGELKORT TILL FÖRMÅN FÖR DENISÄNGELPROJEKTET

Här är ännu ett blåvitt ängelkort ... Det känns som att jag hittat ett koncept jag trivs med :)...

Den där vingstansmallen från Cheery Lynn hjälper mig verkligen att skapa något betydelsefullt, då jag skänker kortet till förmån för DenisÄngelProjektet. Du kan läsa mer om projektet i bloggen och i de olika grupperna på Facebok: Jag har använt mig av en "färdig" kortbas från Papermania (kraft-färg - av återvunnet papper) - både för att jag tycker att det är jädrigt snyggt med kraft-färgen, men också för att det blir ett väldigt stadigt kort :).

Jag har letat i mina gömmor efter grafiska mönsterpapper som jag vill jobba med. Det känns bra, för det är verkligen dags att minska på pappershögarna...

Jag har stansat ut juteväv (burlap) med en tunn stansmall... Det gick inte hela vägen, men till stora delar fick jag ut den :). Jag klippte loss den med sax...
Formen heter Labels ornate - Sizzix.Jag hittade en bit plast - som jag trodde var krympplast... Det var lite vitare än genomskinlig plast... Men jag misstänker att den inte var helt "rätt", då jag hostade lite lätt av ångorna... skulle jag tro... 
Men den krympte som krympplast... även om den höll sig varm längre än vad krympplast gör...

Ett tips: 
Om du råkar stämpla fel - eller råkar glida på det glatta underlaget, kan du använda staz-on rengöringsmedel för att ta bort stämplingen och börja om på nytt :). Det kan vara en stor fördel att använda sig av en "stamp press-kloss" - som du trycker ned - uppifrån - utan risk att slinta och glida....

Den utstansade formen, som vänner-texten står på, heter Labels fourteen (14) och kommer från Spellbinders. Den är en av mina absoluta favorit-former... 


fredag 1 maj 2015

LITE NYTT FRÅN SCRAPBRUKET

Jag var ju på Stockholm Scrap & Pearl förra helgen... Och det här är några av de inköp jag gjorde under helgen... :)...