onsdag 30 mars 2016

JAG TESTKÖR EN NY LITEN BIG SHOT MED STARTKIT

Jag ville prova att stansa ut intrikata stansmallar med en ny maskin (big shot med startkit), för att se om det gjorde någon skillnad...

Kolla med Scrapbruket när de får hem fler maskiner (slut i butik vid bloggning).



onsdag 23 mars 2016

FILM OM BIG SHOT + TILLBEHÖR - FILM ABOUT BIG SHOT + ACCESSORIES

Jag har spelat in några filmer om Big Shot-maskinen. Jag gjorde den första filmen för fem år sen (2011) och har sedan dess mött på nya roliga tillbehör som kan vara bra att känna till. Därför var det dags att uppdatera filmen :).

Här är en film på svenska...
  • Magnetplatta (magnetic platform for wafer thin dies) - bra för att hålla den tunna stansmallen på plats; vanliglång
  • Metallplatta  (metal adapter plate) - ger extra tryck mellan valsarna - bra för intrikata stansmallar som kräver extra bearbetning; 
  • Gummimattor (spellbinders - junior rubber mat) - förstärker en präglingseffekt efter att man stansat ut motivet (spellbinders - grand calibur mat (dela på mitten - så att den blir 6" bred, om du har den lilla stansmaskinen = då får du två mattor)
  • Crease pad (bra för tjocka stansmallar som både skär och bigar samtidigt); liten, lång, för plus-maskinen
  • Olika skärplattor: små, smala, långa, färgade
  • Big shot - starter kit (lilla maskinen (ca 15 cm bred mynning) - säljs med extra lång basplatta med flikar och skärplattor, en tjock stansmall, ett set med tunna stansmallar, instruktionsmanual, lite papper (3 års garanti)
  • Big shot plus - mellanstor maskin (säljs med plattform + mellangläggsplattor) och skärplattor
  • Elektrisk big shot-maskin - bra för den som har trötta händer/handleder




Här är även den första filmen jag gjorde, 2011:



Och här är en på engelska... 
Here's an English film about the Big Shot and some of the accessories that go with it...
Magnetic plate
Crease pad
Metal plate
Rubber mats

lördag 19 mars 2016

ETT KORT MED ELEGANT DAM FRÅN DYLUSIONS

Här är ett rätt så enkelt och elegant kort. 



Jag har använt mig av en skön stämpel från Dylusions. Jag tycker mycket om storleken på stämpeln. Det är inte för litet och det är framförallt lätt att färglägga :). Jag har färglagt det både snabbt och slarvigt (och det är ju så jag brukar jobba med det mesta :)...) med akvarellfärger (distress ink-dynor eller färgen från påfyllnings-flaskorna (reinker) funkar bra :)).

Jag har stansat ut en elegant ram med en stansmall från Spellbinders, Astoria decorative element.

Jag har också sprayat den grå, för att den skulle matcha kvinnans utstyrsel. (jag har målat med genomskinlig glitterpensel, men det går också bra att spraya ramen med glitterskimmer (mist) eller färga in den med distress stain-färg)

Jag har mattat den utstansade ramen med en bit vit wellpapp (corrugated cardstock), som jag ju tycker så mycket om :). Den ger struktur och textur på ett sånt härligt sätt :). Det finns många sköna färger av wellpapp att välja på, hos Scrapbruket :). Följ länken ovan. 

Jag har lagt in några orange och gula blommor för att knyta an till kvinnans läppar och hår :). Här kan du hitta olika sorters blommor hos Scrapbruket; rosor 15 mm, rosor 10 mm, blandade blommor och blad.

Jag har också glittrat kvinnans hattband och halsband med en genomskinlig glitterpenna. Det ger det hela lite extra "pazzazz".

lördag 12 mars 2016

MIXED MEDIA MED PRIMA-DOCKA, DYLUSIONS OCH KOLLAGESTÄMPLING + BLEKNING

Den här gången har jag gått "all in" med både sprayfärger från Dylusions, stämplar från Crafter's Companion, Prima Marketing och Tim Holtz, förutom underbart utee-pulver från fran-tage (Stampendous). Jag har även jobbat med Tim Holtz härliga stenciler för att kunna lyfta bort färg (ghosting technique / bleach technique) från bakgrunden, med hjälp av vatten i en liten sprayflaska och hushållspapper.



Textstämpeln kommer från Tim Holtz - Stampers Anonymous och är en nyhet för våren 2016. Den ingår i ett set med andra härliga textstämplar (Ponderings cms252).



Utee-pulvret (embossing enamel) är smidigt att fästa på papperet, genom att först strössla det på valt ställe och sedan smälta pulvret, genom att hålla en embossingfön UNDER papperet. Om du håller det från ovan, skvätter pulvret iväg...
Nedan ser du också hur fint de olika blå och gröna dylusions-sprayerna blandat sig och även reagerat på vatten genom stenciler.


Den fina tjej-stämpeln kommer från Prima Marketing (mixed media doll-stämplar).


Ifall du undrar vart texturstämplarna från Crafter's Companion tog vägen, så försvann de till stor del under utee-pulvret... Det är ju det som är det fina/svåra med skapande. Hur vet man när man skall sluta?
Här syns det i alla fall lite bättre att jag använt mig av olika stämplar från Crafter's Companion.
splats and stains
walls and corners

lördag 5 mars 2016

VILDA-GÄNGET: VILDA STAMPS NYA FIGURSTÄMPLAR - FEBRUARI 2016

Det var himla roligt att få se Vildas nya figurstämplar, som Carina Wikström har tecknat. 





Jag blev förtjust i dem alla och kunde utesluta några. Jag var tvungen att ha alla :).

På detta kort har jag samlat många av Vilda-gänget. Man kan ju tänka sig att det är bästa kompisarna eller syskonskaran som samlat ihop sig och blivit fotograferade :-).

Jag har maskat ihop dem och även maskat av en ram runt själva papperet. Nedan ser du hur jag gjort i bilder.



Jag stansade ut en kvadrat med sömkant - och ännu en ur skrivarpapper, för att kunna göra en mask runt ramen. Du hittar bra sömstansmallar från CreaLies. Jag ville nämligen inte att figurerna vid stämplingen skulle täcka sömkanten. Jag stansade även bort innerrutan, för att bara få själva ramen att maska med.



Sen stämplade jag fram en massa "masker" som jag kan återanvända vid behov. Jag stämplar dem på tunt papper och klipper ut dem längs linjen. Där det är lite trixigt, skär jag ut bitarna med skalpell (craft knife) (Martha Stewart craft knife) på skärmatta (cutting mat). Det finns olika slags skärmattor. Här är en i A3-storlek från Docrafts , här är en 13*13-tum stor från Ek Success och här är en 12x12-tum stor från Martha Stewart. Här är också en i glas, (A3-storlek) från Docrafts.
Det kan också vara käckt att ha ett gäng extrablad hemma.


Sen stämplar jag ett motiv i taget och lägger på en mask, som jag gjort tillfälligt självhäftande med re mount-spray. Här är en flaska med stick & spray från Crafters Companion. Det finns också en flaska med permanent limspray, viket kan vara käckt att använda om man har stora saker som skall fästas.


Så här ser gänget ut när jag tagit bort maskerna.


Jag har färglagt med Spectrum Noir-pennor.
Jag stämplar motiven med svart mementodyna när jag skall färglägga med alkoholbaserade pennor. Jag använder mig också av ett papper för laserskrivare (4CC/Color Copy), gärna 200-300 g.

Jag har kommit att tycka mycket om Spetrum Noir-pennorna.
  • De är billigare än t ex Copic-pennorna (som givetvis är rolls royce-varianten av alkoholbaserad färgläggningspenna). 
  • De är också oväntat trevliga att färglägga med (färgen stannar innanför linjerna (vilket t ex inte ProMarker-pennorna gjorde)). 
  • Det finns extraspetsar att köpa till och byta ut de andra spetsarna mot, om man hellre vill ha en flexibel spets, som i Copicpennan. 
  • Det finns också påfyllningsflaskor till dem, precis som med Copic-pennorna. 
  • Det är också lätt att hitta nyansskillnaderna pennorna emellan, eftersom de är märkta med färgkod + siffra 1-6. 


Sen stansade jag ut ett ord - smile - ur vitt mossgummi (foamie sheet/funky foam). Jag limmade fast det med Glossy Accents. Det finns även en stor flaska för storkonsumenten :).


Så här ser ordet ut i höger hörn. Visst är det fräckt :)?!


Jag har använt mig av en kvadratisk kraft-kortbas (square card blanks), av återvunnet papper, från Papermania. Det är ett tjockt och stadigt papper, 300 g (13,5*135 cm).
Det är ett bra pris på dem, i o m att både 50 st kortbaser OCH 50 st kuvert ingår i paketet, för 89 kr (februari 2016).