fredag 11 februari 2011

FFF hos TGF - Bokmärke


Den här veckan består utmaningen hos The Greeting Farm av att göra ett alster enligt två bestämda färger plus en färg av ditt eget val.
Färgerna är Melon Mambo/Raspberry Fizz och Aqua Mist. Den första färgen är en relativt stark rosa färg, och den andra färgen är väl en svagt blå-grön färg.
Du har chansen att vinna Hat's Off-setet, så skynda dig att göra ett alster och skicka in det till The Greeting Farm!!! Lägg upp alstret i deras galleri.

Miss Anya Hats Off

Här är min tolkning av det hela. Eftersom jag läst böcker som en tok den sista tiden och jag börjar känna mig och mer som en bokmask (eller bokmal), kände jag för att göra ett bokmärke. Och det skulle inte vara vilket bokmärke som helst, utan ett riktigt fint sådant :-). Det var inte helt lätt att komma på allt, men efter att ha rotat lite i spill-lådan, fann jag lämpliga bitar att sätta dit.

Här har jag använt mig av en av tjejerna från just setet Hat's Off. Jag hade redan färglagt henne i rosa vid ett annat tillfälle, och när jag såg utmaningen kändes det klockrent att använda henne här.Min tanke var att bokmärket skulle kunna sticka upp både ovanför och nedanför boken. Jag byggde på dess längd allt eftersom.

Jag har använt mig av lite olika papper, rosor och olika dekorationer för att blinga till det hela. Här ser du t ex en uggla. Ugglor anses ju vara kloka, så det är väl lite grand åt det håll jag strävar åt genom att läsa alla dessa böcker :-).Och här kommer den söta tjejen med kepsen. En härligt tonårsaktig söt-tuff liten tjej :-). Och kolla in dekorknappskatten jämte henne! Visst är den härlig!Avslutningsvis ser du slutändan på bokmärket. Jag förlängde den i första steget med en vacker spets. För att dölja att jag misslyckats med något annat tidigare samt för att få en fin brytning mellan bokmärkesunderlaget och spetsen, satte jag dit en bit zigzag-dekorband. Den har jag blingat med härligt rosa rhinestones.

Jag kände dock att det var lite bart, och att det inte riktigt stack ut nedanför boken, så jag valde att limma dit bitar av snöre för att få till en frans. Jag har limmat allt med limpistolen, så det sitter säkert. Jag lovar!


6 kommentarer:

 1. beautiful bookmark i couldn't resist the hats off set and i have coloured a few and now i know what i will do with them, thanks for the inspiration hugs Amanda

  SvaraRadera
 2. Hi Sari, I simply adore your new tag!! I have seen so many new styles in your TGF cards, this one appears to be a return to your usual style!! (not that I have not enjoyed your other cards, please don't get me wrong). But I just love this!! That pussycat is cute, is it a button?? and is that one of the owl charms you received from a follower?? Hope you are well and that your diet is progressing nicely without too much pain. :-)

  SvaraRadera
 3. wow, what a gorgeous tag, and soooo many details!!

  SvaraRadera
 4. This is Fabulous Sari, I love all the details on this! Simply Gorgeous!

  SvaraRadera