2011
Nu är det dags att summera året som gått. Pysselåret 2011 alltså :-).

JANUARI
Jag hade den 14 februari i huvudet när jag gjorde dessa kort. Wellpapp, crackle paint... TGF (the greeting farm)... Sötaste Hello Ian poserar så glatt så :-).

Ett enkelt kort med bara blommor... och en liten stämpel från Timpan... Nej... två stämplar var det visst... en love-biljett och en love-bakgrund.


Och här är ett vanligt kort - utan någon baktanke :-). Jag lekte dock med den s k spotlight-tekniken - en teknik där man framhäver något speciellt i  motivet - genom att stansa ut en form av en färglagd dito och placera den över den icke färglagda delen. Här har jag använt mig av tre st hjärtformade stansar för att få ut delarna till detta färgstarka kort.

FEBRUARI
Det här kortet är lite käckt - bara för att det är så rent i stilen. Du är världens bästa. Visst vore det fint att ge det till någon man verkligen tycker om :-).
En utstansad form i wellpapp... och så lite fina rosor. Behövs det så mycket mer än labels 14 från spellbinders och en finfin form från sizzix med en jättestor nyckel till... ?

 

När jag väl fick ihop tanken med Nurse Anya från the Greeting Farm och Krya på dig från Vilda Stamps, var saken biff. Det var ju klart att jag måste göra ett krya på dig-kort :-).

Jag ville anta skiss-utmaningen på Scrapkryssningen till Danmark. Det var också på den resan jag träffade några nya pysselvänner :-). (AC, Malin, ...). Hojta till om ni kommer ihåg detta :-).


Med påsk i sinnet, målade jag ett ägg med vit crackle paint... Och så några rosor på. Jag limmade fast dem med limpistolenNågon vecka dessförinnan hade jag blivit kär i den. Så från och med nu är den en av mina allra bästa pysselvänner :-). 
Det blir till att luta huvudet lite grand...


En kort - kanske till en tonåring... som gillar döskallar :-). TGF.


Fräcke Tyler från the Greeting Farm som spelar gitarr. Det är ju ett skriande behov av motiv som passar till kill- och mankort ... Jag har använt mig av de riktigt stora stansmallarna från Spellbinders för att få fram en stor scallop-kortbas och mindre cirklar.


Bokmärken.
Det här var nog starten på något stort... Jag hade ju en tekniktisdag hos Scrap & Hobby, där jag visade hur man gjorde hörnbokmärken :-). Jag hade ju börjat läsa faktaböcker som en tok - och då växte behovet av ett bokmärke fram :-).


MARS
Hörnbokmärken... en "vanlig" och en med extraflärp. Det var nu jag förstod behovet av lämpliga textstämplar... som hade med böcker och läsning att göra :-).


Det var väl för tur att Vilda Stamps hade en fin en... Böcker och vänner skall vara få och väl utvalda.


och så en fin bokmal - en tjej som sitter på en hög böcker och läser... :-)...


APRIL
Nu fick jag smak för uppfläkta ramkort :-). Jag ville ju inte klippa i de fina graphic 45-papperen (snacka om att man är störd...) - så då fick det bli så här... På så sätt kunde jag ju spara både notpapperet och det fina annonspapperet :-).

Här är en söt-tuff liten kille från the greeting farm.


Ett altrat resväske-album :-). 
Det var mycket resetema för mig den här våren och sommaren :-). Det var också nu jag "vågade" börja använda mig av alla möjliga charms/metalldekorationerJag fick också smak för att dekorera lådor m m. Gärna med vintage-stuk... eller rättare sagt wellpapp och beige-bruna toner :-). Här har jag använt mig av Timpans fina beige papper och diverse metalldekorationer.
MAJ
Den här gossen från The Greeting Farm tog mig med storm. Och den i kombination med Maja Designs havtema-papper - fick mig verkligen i gungning :-). På ett positivt sätt...  Jag fick ju nästan lust att åka iväg och segla eller något... :-).
Jag hade också upptäckt Crafty Secrets och Technique Tuesdays fina clear stamps... Supernajs!

Att sätta på en bit snöre som "rep" tyckte jag ju var en riktigt bra idé :-).


Och här är sköna Oliver - backpackern... - som skall ut och luffa... Jag lekte ganska mycket med maskningstekniken :-). Roligt var det! Jätteroligt!
Äntligen fick jag användning för alla mina resetema-stämplar som jag samlat på mig under åren :-).


Och Brooklyn Babe från Whimsy Stamps blev min första kärlek inom det här märket. Oh boy, oh boy, oh boy så jag gillade henne! 
Snacka om härligt kaxig attityd! Och kolla in de överdimensionerade skorna!!!Här lät jag Rach0113 på youtube inspirera mig... Jag hade t o m en kurs i detta - som jag kallar för distressalsterkurs... 
Vi leker med Timpans härliga distressprodukter, stämplar och stansmallar (Timpan har ju så många användbara .... provdocka, kugghjul, tattered banners, heart and wings... o s v...)
JUNI
Jag är fortfarande betagen av sjötemat... Och timpans härliga corked vials-flaskor rockar... tillsammans med Martha Stewarts fina snäckskals-kantstans (du ser den i beige på papperet...)...
Och kolla in de där söta dekorationsknapparna :-).


Och så lät jag BellaMio inspirera mig till att göra denna tårtask... Äntligen ett alster på finska :-).Mera Whimsy Stamps och bakgrundsstämplande... Snacka om rockig brud!


Och självaste filmstjärnan... Det var riktigt kul att få användning för Vilda Stamps fina kamerastrip-stämpel :).


Och så en söt liten tjej som sitter på ett staket... Bakom sig har hon en tegelvägg... som jag maskade dit och hällde distressembossingpulver på... så att det verkligen känns som en tegelvägg :-).
Kolla in den coola gröna killen i höger hörn :-).JULI
Tittskåpsbok... Jag  blev handlöst förälskad i dessa böcker... Några kallar dem för kort, men jag envisas med att kalla det för en tittskåpsbok... lämplig att stoppa saker i ... eller bara göra till en vacker dekoration ...


Ännu en uppfläkt ram... :-)AUGUSTI
Halloween är i antågande... Och jag fick för mig att göra en s k scen-tag... Vad kul det var att äntligen få användning för många av sina halloweenstämplar :-).

Lev i nuet - Lev fullt ut - i varje stund... Ett finskt kort... kanske passande för en pensionär :-).
Det här kortet gjorde jag på min sista semestervecka... Väninnan A och jag hade hyrt en stuga i halmstadtrakten... :.). Mysigt var ordet!SEPTEMBER
Ååååh, som jag jobbade med detta resetema-album... som faktiskt ser ut som en resväska... Jag är så himla glad för denna stansmall från Timpan, som ju också kan användas som ram till foton m m... och med ett staffli bakom - så får du ju käcka fotoramar :-)... eller julkort att skicka iväg ...Och så en badrumsskylt... Jag bara älskar wellpapp... fortfarande :-).


Kärleken ser inte med ögonen utan med själen... Visst är det en fin textstämpel...  från Vilda Stamps.
Och visst passar den alldeles utmärkt i ramen :)?


Här har jag använt resväskestansmallen som en tavla... Jag har ett staffli på baksidan, så den kan ställas upp.
Och kolla bara in den fräcka tjejen med döskallar precis överallt :-). Wanda Wicked heter hon :-).


OKTOBER
Falsk metallteknik. Finns det något som fångat mig så, som just falsk metallteknik? Nix... Jag tror inte det.
Roligt har det varit. Verkligen roligt!!!!
Här har jag gjort en pärm från scratch... Jag har också använt mig av Timpans ring binder-funktion... två stycken faktiskt... och fäst dem med skruv och mutter... för att det verkligen skall hålla :-).


En enkel halloweentag... Gjordes på Nolträffen ... Jag gjorde den enligt en skiss...  Ser ni den lilla ugglan... ?


Ett väldekorerat julkort... gjordes på en återförsäljarträff hos Inkido - Papercraft Scandinavia.
Det var här jag blev KÄR i snurrblommorna :-).NOVEMBER
Min mamma gick ju bort i oktober, och jag kände bara att jag var "tvungen" att göra några pappersalster till hennes minne.  Här är en layout jag hade framför kistan i kapellet.Den uppfläkta ramstilen fascinerar mig fortfarande. Här har jag kombinerat Inkidos fina - men kanske ovanliga - julpapper (jag syftar på färgerna...) och reprints fina clear stamps...


DECEMBER
Här är ännu ett alster till minne av morsan... En kista - dekorerad med falsk metallteknik, blommor, tattered banner m m.

Specialvikta kort är ju en annan fascination jag bär, även om jag inte gjort särskilt många det här året... Men när jag fick syn på denna - s k side spring card - var jag ju bara fast... 
Och att göra ett kort helt i vitt... en sån härlig utmaning!!! Tack Mim för den utmaningen!!!

Och att stansa ut bokstäverna i vit mossgummi...
Finns det något bättre... :-)? 
Och kolla så fin den s k tattered banner-vimpeln är...!!!


Att göra egna juldekorationer tycker jag är kul. Den idén föddes förra året... och jag har fortsatt på det temat även i år...  

Vem vet.. om några år kanske jag skippar de färdiga elefanterna, grodorna och allt annat helt och hållet :-)... Eller så kompletterar jag dem med mina papperskreationer :-).

Här ser du en triangelformad tändsticksask som man kan hänga i granen... 


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA! 
Nu är det dags att ladda batterierna för nästa års pyssel och skapande :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar