EMBOSSING

Embossing, prägling, förhöjning, debossing (försänkning)... Ja, kärt barn har många namn :-).

Här är en länk till en video om mitt sätt att se på embossing... 


TORREMBOSSING

För att få en förhöjd eller försänkt effekt, kan du använda dig av bl a torrembossingfoldrar i en stansmaskin (mangelliknande maskin som du också kan stansa ut olika figurer med). 
Det finns en uppsjö mönster och figurer som olika företag släpper torrembossing-foldrar i. 

Här är ett exempel på ett torrembossat alster
Jag har använt mig av en s k texture fade från Tim Holtz/Sizzix. Jag har även stansat ut figurer (moln, ordet love (genomskinligt (krympplast/shrink plastic) på ett av molnen (mossgummi/funky foam)), stadsvyn, kakservetten och pilen). 
Du hittar mer info om själva produkterna i ovanstående länk. Här är ett affirmationskort med klock-bakgrund. Jag har sedan sprayat den med olika färger samt förhöjt vissa delar med inka gold skimmerpasta.

Här är ett kort med en tegelväggsbakgrund.Här är ett lapptäcke-alster som visar på Tim Holtz olika torrembossingfoldrar - tillsammans med några av hans stansmallar...
PULVEREMBOSSING
För att förhöja effekten av t ex en stämplad text, kan du - med hjälp av en klisterdyna och embossingpulver i valfri kulör - skapa fantastiska bröllopskort, grattiskort och mycket mycket mer :-). 


Det är enklast att smälta plastpulvret med en s k embossiongfön (heat tool). 

Här är ett exempel på pulverembossing:Här är några fler embossade julkort... Det verkar som att jag gillade Tingturaängeln :-).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar