STÄMPLINGSTEKNIKER

Det finns många sätt att använda sina stämplar på... Här är en länk till ett tidigare inlägg.

Man kan stämpla på papper och olika underlag - beroende på vilken stämpeldyna du har. Du kan t ex stämpla på krympplast med en Staz-on-dyna - och sedan krympa den - antingen med en embossingfön eller i ugnen på 130 grader. Motivet som du har stämplat krymper till ca 25 % av sin ursprungliga storlek.

Du kan också använda flera stämplar på ett och samma alster... T ex en bokframsida. Jag kallar denna teknik för kollagestämpling.
Här är ett bakgrunds-stämplat kort med en frän stämpel från Kenny K.Här är en tag med resetema...


Här är ett annat alster... med rock-tema.


Kollagestämplingen kan också kallas för Bandana-teknik - och då omfattar den många färger och gärna vit penna runt konturerna.
Du kan stämpla ett motiv med en klet-dyna och hälla på emobossingpulver - och sedan värma det - så att det smälter - med en embossingfön. Då får du en fin plastig yta.

Det är kul att skapa scener med olika stämplar. Här har jag en ängsscen - som jag använt en massa växtstämplar till.


Här har jag skapat en inomhus-scen med opika stämplar från Vilda Stamps... En flicka som sitter, en soffa, en text i tavlan, ett sidobord, en oljelampa...Här är det en utomhus-scen - och tanken är att staketet skall vara framför ett hus - även om huset i sig skall vara lite längre bort... :-).
Jag har stämplat med klisterdyna över en tegelväggs-stencil, och sedan hällt på distress-emobossingpulver, för att få den grova strukturen.
Staketstämpeln kommer från Vilda Stamps och flickan som sitter på den har Kenny K ritat.


Här är temat kräftskiva och det syns ganska tydligt... Jag har skapat en bakgrund med citron/lime-stämplar, "persiljekvistar" och sedan lagt på en hög med kräftor...
Stämplarna kommer från Kortmakaren.Bok med affirmationer... 
Att använda massor av stämplar till olika projekt kan vara ett kul sätt att äntligen få användning för sina saker :-).
Här har du ett exempel på hur jag stökat och stämplat med en himla massa stämplar från Vilda Stamps. Länken tar dig till  huvudinlägget med massor av bilder på bokens insidor. Jag har gjort en s k falsk metall-uggla med aluminiumtejp och inka gold-skimmerpastor. Här är en tag med kollagestämpling...

Spotlight stamping
Spotlight stamping är ett sätt att fokusera på vissa detaljer i ett uppstämplat motiv.


"Stökstämpling" (a k a kollagestämpling :)...) 
Det är kul att använda olika typer av mönsterstämplar för att skapa en helhet.Här är några fler exempel på kollagestämpling... 
Framsida till en A4-stor kinabok... Stämplar från Vilda Stamps. 


Här är några sidor ur en annan affirmationsbok - som jag stämplat med typ alla stämplar jag har... nästan... :).

De där dock-stämplarna från Prima Marketing är roliga att jobba med... Men det är klart... De kräver någon form av mixed media-upplägg eller lite större alster, då de är för höga för vanliga kort... De blir roliga på så vis, att man kan stämpla kläddelarna på mönsterpapper eller spraya papperen själv... Man kan också lägga till spets, band, tyg eller varför inte - pompomband :-)...En kollagestämplad tag - med extra stämplade motiv ovanpå... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar