onsdag 9 februari 2011

Var skall man börja träna någonstans?

Jag har nu kollat lite runt här i Kortedala (bl a Friskis & Svettis och Life) och lite andra anläggningar. Jag försöker föreställa mig att det är bra om det inte är för bökigt att åka iväg till lokalen på morgonen.
Men vilken anläggning är bäst (har bäst utbud, service o s v), tycker ni?

 • Life
 • Friskis & Svettis
 • SportLife
 • något helt annat....
???

Jag skulle verkligen vilja slippa åka igenom stan för att komma till lokalen. Jag tror nämligen att det kan bli ett hinder i sig, om jag skall behöva planera in 40 minuters resväg fram och tillbaka innan jag börjar jobba. Då tror jag nog att stressen kommer att ta överhanden, och så blir det pannkaka av alltihop...

Jag har tittat på olika priser, och jag märker att det är mycket dyrare att välja t ex ett 10-kort eller ett enmånadskort (med möjlighet att träna allt möjligt) kontra ett årsbundet månadskort. 
Eftersom jag gått på den niten så många gånger (i min iver att "spara pengar"), så försöker jag undvika detta denna gång. Det har ofta blivit som så att jag bundit upp mig på på två år, tränat i en månad och sen har kortet blivit liggande i plånboken. Enkla pengar för företaget, men dyrt för mig i långa loppet :-(.

Det är klart, att jag har ju varit ensam alla gånger, så det har ju givetvis gjort det lätt för mig att bara strunta i det.

Jag hade nog föredragit att kunna gå på pass tidigt på morgonen (inte bara träna styrketräning), eftersom jag jobbar från 9-18 de flesta dagarna. Jag känner mig ju lite skamsen för att visa mig bland väldränade personer på kvällstid, så jag försöker nog hitta en smidigare väg för att kunna träna. Men varför finns det inga grupp-pass på morgnarna? Inte kan det väl bara vara jag som vill slippa trängseln på kvällarna?

Knoppen är ju ständigt aktiv, och jag tror att det är dags för en bättre balans. Tack vare allt jag läst, känner jag att jag börjar bli mogen för att akvitera kroppen. Men hur skall jag göra? Skall jag nöja mig med promenader här och där och kanske dansa på egen hand här hemma? Skall jag lära mig att träna hemma - med antingen enkla vikter eller gummiband, eller är det ett sätt att ljuga för sig själv?
Blir det bättre av att träna i grupp?
Finns det någon träningskompis jag kan slå följe och på så sätt få roligare när jag gör det?

Frågorna är många. Kanske blir det som så att jag kommer att fördjupa mig ännu mer i detta ämne nu, när jag plöjt igenom x antal böcker :-).

Kanske överanalyserar jag allt. Kanske är det bara till att "göra det"! Men jag tror att det hade varit roligare med en träningskompis :-).
Finns det någon morgonpigg därute?

6 kommentarer:

 1. Det finns tränings ställen i partille också som du kan träna innan du tar dig till jobbet.

  SvaraRadera
 2. Men denna gång ska du inte använda kortet bara en månad Sari! Du ska träna hela året! Tufft i början men efter ett tag vill du inget hellre än att ta ditt dagliga träningspass... Välj ngt som du tycker är kul. Det är mitt viktigaste tips! PEPP och uppmuntran :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte så mycket erfarenhet av gym... (gillar att jogga, å det gör man nästan alltid själv *lol*)
  Men vad jag har hört av vänner och bekanta så har de varit mest nöjda med friskis och svettis, just för att där tränar "vanliga" människor i alla åldrar...
  Hoppas du hittar ett ställe du trivs med och på :)
  S

  SvaraRadera
 4. Det är bra om det ligger nära till jobbet eller hemmet för annars går man inte dit om det är för långt bort

  SvaraRadera
 5. Friskis i kortedala rekommenderar jag skarpt! Perfekt avstånd och bra service. Fräscha lokaler också vilket jag tycker är ett stort plus. Sen är det alla slags människor där så man känner sig inte konstig för att man inte har muskler stora som bowlingklot...hihihi

  SvaraRadera
 6. Och väljer du Sportlife kan jag gå med dig och stöta med jämna mellanrum..... jag har ett regionkort där visa det sig när jag kolla upp det och har påbörjat styrketräningen i veckan.

  Börjar där och sen får vi se vart det leder.....
  fast viktigast är att du väljer det du känner passar dig bäst och nära hemma är bättre än när jobbet för hem skall du alltid....

  SvaraRadera