lördag 15 juli 2017

ROSA MIXED MEDIA-TAVLA MED MASSOR AV TEXTUR

Här visar jag med både foton och i en handledningsfilm, hur du kan nyttja diverse skrot för att göra en mixed media-tavla med massor av textur.

Ta en tur till närmaste loppis eller gå igenom mannens verktygslåda eller ditt eget syskrin för att hitta guldkorn till mixed media-projekt som detta :).
Om du har stansmallar som du kan få ut tjocka figurer - som t ex kugghjul m m med, är det ett stort plus. Det är därför jag gillar de tjocka stansmallarna från Sizzix, i o m att man kan stansa ut figurer ur både filt, mossgummi och t ex wellpapp och chipboard :). 


Här ser du några exempel på vad man kan använda för att göra en unik tavla :).
  • Kapsyler
  • Tesked
  • Metallblommor
  • Klädnypor
  • Knappar
  • Gem
  • Muttrar
  • Metallnycklar 
  • Mellanrums-brickor
  • Hängare till gardiner i skena
Jag har målat dem vita, för att det ska vara lättare att bestämma sig för en enhetlig färg senare...
Ett varningens ord kan dock färdas ut... Saker av plast, böjs och deformeras vid kontakt med värme. Det är bättre att nyttja saker ur trä, metall och papper...


Jag har fortsatt med texturpasta genom schabloner (stenciler), utstansade "ramar" (cameo, , större kugghjul (gadget gears, gadget gears 2) samt snöre och stor mellanrumsbricka.
Allt är vitmålat med vit gesso...


Och här har jag byggt på med ännu fler saker..
Jag har stansat ut ännu en ram, med hjälp av en tjock stansmall från Sizzix.
Kugghjulen är, som du ser, utstansade ur wellpapp... Det kan vara bra att blanda tunga och lätta saker, så att tavlan inte blir för tung.
Du ser att jag även har stoppat in sugrör och limmat fast lite spets. Det är sådant som kan skapa textur. Vissa saker behöver målas om flera gånger, för att täckas helt.

...

Bilderna ovan är grunden till en annan tavla. Den rosa tavlan har en annan botten... Jag har limmat fast utstansade bokstäver och siffror, för att prova något annat. Jag har även limmat fast ett utstansat nät och "halvpärlor".


Här har jag byggt upp toppen på tavlan, med hjälp av muttrar, kugghjul och "brickor" av wellpapp. Jag har blandat både limpistolslim och flytande lim (Aleenes), för att få maximal häftförmåga.


Efter ytterligare en vitmålning, har jag börjat spraya med rosa färg. Det finns olika sprayfärger på marknaden. Jag listar upp några olika.
Dylusions
Distress spray stain

Man kan även blanda ihop sin egen sprayfärg med hjälp av akrylfärg och vatten. Du behöver även en tom sprayflaska.

Du kan även se att jag har dragit på smältlim för att ge uttrycket av stelnade vatten"droppar" på tavlan. 


Gesson äter sig genom färgen till viss del, som du kan se, så det kan behövas flera lager av sprayfärg.
Gesson gör, så att det blir ljusare och att detaljerna börjar att träda fram...


Här har jag strösslat på en blandning av olika embossingpulver, som jag har samlat på mig från rester jag inte kunnat återsortera i ursprungsburkarna.


Här har jag skvätt på lite guldfärg av något slag...


Här har jag mörkat ned tavlan med någon annan färg... Jag tror att jag även har sprayat på lite svart färg, för att ge det hela lite mer kontrast.


Vid det här stadiet visste jag inte om jag skulle ge upp eller fortsätta...
Jag hamnar ofta i stunder av tvekan...


Anordningen med skeden höll på att välta i o m att jag fönade så länge med värmefönen, för att få embossingpulvret att smälta, så jag stagade upp den med en mellanrumsbricka.


Här kan du se texturen... och hur högt jag har staplat med alla saker.


Här är en fullängdsvideo, som visar hur jag gjorde en liknande tavla, fast med andra färger. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar