lördag 30 september 2017

HALLOWEEN + STEAMPUNK -> UPRIGHT Z-FOLD CARD

Idag bjuder jag på ett inlägg, med ett specialvikt kort som kallas för upright z-fold card (lodrätt z-vikt kort) med halloweentema. Jag inspirerades till att göra det, efter mitt pysselbesök hos Milo Lilja :). Milo är en stor inspirationskälla för mig och jag har huvudet fullt av nya idéer, efter varje möte med henne :). Jag har använt mig av en tjock stansmall (Graveyard) från Tim Holtz/Sizzix, för att stansa ut en fräck bård på kortbasens överdel.
#holtzforhalloweenJag har också stansat ut härliga kugghjulsbårder med en stansmall från ... Cheery Lynn/(Crafty Ann).
Jag har sprayat papperen med Distress Spray Stain-färger, för att få en lite med kuslig bakgrund, när det nu ändå ska vara något med halloweentema :).

Jag har torrembossat ett papper med en finfin spindelnäts-folder och sedan jobbat in den i en murrigare färgkombo... Just denna folder kommer från Taylored Expressions (Tangled webs).

Jag har även stansat ut en fin ram (Ornate frame - Tim Holtz/Sizzix), och sprayat den i lite murriga färger samt dekorerat det extra, med mixed metallic fran-tage-pulver.

Och här har jag lagt på två olika nät (ostduk och något annat), på en bit svart papper, för att få en lite kuslig känsla på halloween-tavlan :). Jag har målat med vit gesso här och där...
Jag har snurrat lite snöre och dragit det över ramen.
Undertill ser du en fin spindelnäts-ram (Spooky frame set - Memory Box).


 Jag sprayade spindelvävsramen med olika mica-sprayer från Tim Holtz. Jag har även lagt på ett guldpulver-embossat ord (wicked), för att se om det skulle kunna göra sig på detta alster...

...

När jag kunde fortsätta med kortet igen, tog jag en annan riktning, i o m att jag hade fått en leverans av nya stansmallar :). Timpans underbara spök-stansmallar (Vintage graveyard) ... Booooo.

Jag har kompletterat med en massa utstansade kugghjul (Joy Crafts, Memory Box).


Jag har stansat ut ett par vingar, med en stansmall från Cheery Lynn (wings) och sedan färgat in dem med Brushed Pewter distress stain.
Jag har sotat spökena och vingarna med lite svart stämpelfärg.

Jag har även stansat ut ett silhouette-huvud, med en liten stansmall från Tim Holtz, som heter just mini silhouette. Det finns en kvinna och man i paketet.
Jag har duttat på versamark-dyna på ett svart papper och sedan hällt på Chunky Metallic Frantage-pulver och fönat det, för att få en annorlunda textur på huvudmotivet.


Här ser du de många lagren som kortet har...
Det är kul att nyttja olika material, som t ex matthalkskydd...
Du  ser även lite av effekterna från Crackle accents, på gravstenarna ovanför spöket. ..


Nere i höger hörn, ser du också lite krossat glaspulver från Finnabair.


Jag kompletterade med ännu fler utstansade kugghjul, som jag har färgat in med olika distressprodukter.Och här är ett sista spöke, som vill säga hej då till er, på sitt eget lilla vis...
Booooo....

2 kommentarer:

  1. WOwzers! Love the combination of Halloween and Steampunk! I think they are so cool together! Your spooky scene is fabulous! Thanks for joining us for our Walk On the Dark Side for our Monday challenge at Simon Says Stamp! Maura

    SvaraRadera