söndag 21 oktober 2018

ETT JULKORT MED MERRY MOOSE-STANSMALL FRÅN TIM HOLTZ

Det är Merry Moose-älgen från Tim Holtz / Sizzix som är i huvudfokus, denna gång, tillsammans med fluffig gran-, många fluffiga granaroch landskapsbård-stansmallar (med sömkant) från Gummiapan.

Jag tog inspiration av Vicky Papaioannous fina julkort, när jag gjorde min version av ett julkort med lager på lager-känsla. Du hittar en länk till hennes film längst ned :). 

Men jag började med att dra på texturpasta (structure paste) från Nellie Snellen, genom en schablon från Dutch Doobadoo (dots), för att skapa en snöig bakgrund. Här har du en länk till ännu fler schabloner / stenciler, från t ex Tim Holtz, Marianne Design, Nellie Snellen och KaiserCraft.

Just den här texturpastan har en sandig textur. Den är lätt att dra på och det blir en bra hårdhet på den i tortt tillstånd. Den går också att torka med embossingfönen.

Den fina stjärnan, hittar du i ett stansmallsset från Joy! Crafts (Christmas set).


Jag har stansat ut älgen ur både papper och brunt mossgummi (dekorgummi, skumgummi, fun foam).

Det käcka med just mossgummi är, att du kan vända på det du har stansat ut - och på så sätt få ett spegelvänt motiv. Och dessutom så stannar det mönster och de håligheter som stansmallen har kvar i mossgummit :).

Jag har limmat fast allt med flytande lim (Deluxe adhesive från Tonic studios - eller 3D-kuddar (fästkuddar)). Här visar jag min tankeprocess i en videofilm.
Här är bilder på de varor jag har använt:

STANSMALLAR
Merry Moose, Landskapsbårder
Fluffiga granar, Många fluffiga granar, Christmas set
  

 


ÖVRIGT
Dots, Structure paste, Deluxe glueHär är länken till Vickys film, där hon gör 4 st julkort i en och samma film :).

2 kommentarer:

  1. Vilket glatt HÄRLIGT kort, Sari!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack... Ibland är det färgerna som avgör... Men den här gången tror jag att den stolta älgen bidrar till rolighetsfaktorn :)...

      Radera